изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 20:33 EEST
ГЕНЕРАЛ ТОШЕВО И ШАБЛА ОТБЕЛЯЗВАТ СВЕТОВНИЯ ДЕН НА ОКОЛНАТА СРЕДА    
ЕкологияОбщо шест общини на територията на РИОСВ - Варна ще отбележат Световният ден на околната среда - 5 юни и Зелена седмица от 3 до 6 юни, съобщават от пресцентъра на екоинспекцията. Сред тях са и две добруджански общини - Генерал Тошево и Шабла. Във всички кметства ще бъдат организирани разнообразни образователни инициативи с деца от училищата и детските градини.

Тази година мотото на Световния ден, който обяви Програмата на ООН за околна среда, е "Да променим вредните навици! Да намалим вредните емисии на въглероден диоксид!". Целта е да се насочи вниманието на всички върху изменението на климата, тъй като това е въпрос, който касае всеки един от нас и ние можем да допринесем за решаването на проблема, като използваме по-малко различните видове  енергия в ежедневния си живот и щадим природата. В кампанията акцентът тази година е поставен върху опазването и увеличаването на горското богатство, чрез което можем да намалим емисиите на парниковите газове. "Имаме само един дом - планетата Земя! Да я пазим чиста!" пък е мотото на Зелената седмица за 2008 г. Ще бъде обърнато особено внимание на начините за устойчиво използване на ресурсите и по-конкретно на управлението на отпадъците и устойчивото потребление и производство.
 


Сходни връзки

ГЕНЕРАЛ ТОШЕВО И ШАБЛА ОТБЕЛЯЗВАТ СВЕТОВНИЯ ДЕН НА ОКОЛНАТА СРЕДА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.28 секунди