изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 20:15 EEST
ЗА МЕСЕЦ БАСЕЙНОВА ДИРЕКЦИЯ Е ДАЛА 43 РАЗРЕШИТЕЛНИ    
ЕкологияСамо за един месец експертите от Басейнова дирекция - Варна, на чиято територия е и област Добрич, отчитат, че има издадени 43 разрешителни. В разпространено до медиите прессъобщение от дирекцията уточняват, че 11 от тях са били за ползване на воден обект за заустване и такова разрешение има добричкото "ВиК" в сухо дере от ГПСОВ - Генерал Тошево.

28 са били пък разрешителните за водовземане от подземни води, като най-много такива има в община Каварна, дадени са и на субекти от общините Добрич и Добричка. Две разрешителни са издадени пък на "Еко Агро" АД - за ползване на повърхностни води от река Батова.
За отчетния период са направени 25 публични обявявания на инициативата за провеждане на процедура за издаване на разрешително, като пет от тях са до община Каварна и едно до община Добрич.
Паралелно с това експерти са проверили и всички 7 значими язовири на територията на дирекцията, както и останалите общо 284 обекта, от които  контролни проверки във връзка с изпълнение условията на издадените разрешителни за минерални води са направени в 10 обекта. От тях по разрешително за водовземане - 9 обекта и  нерегламентирано водовземане - 1 обект и други, информират още от дирекцията. Извършени са проверки и по състояние и проводимост на речни легла в 56 участъка. Съвместно с Гражданска защита за периода е проверено техническото състояние на общо 63 язовира. За периода са дадени 242 бр. предписания. Пломбирани и разпломбирани са разходомерни устройства на 39 обекта. Издадени са 6 становища.
 


Сходни връзки

ЗА МЕСЕЦ БАСЕЙНОВА ДИРЕКЦИЯ Е ДАЛА 43 РАЗРЕШИТЕЛНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди