изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-11 @ 08:58 EEST
ДОБРИЧ - ДОМАКИН НА ПЪРВА РАБОТНА СРЕЩА ПО МЕЖДУНАРОДЕН ПРОЕКТ    
НовиниВчера на посещение в Добрич бе Патрик Нодингс - постоянен туининг съветник по проект "Укрепване капацитета структурите на българското правителство за мониторинг и анализ на основни политики и разработване на съгласувани стратегически решения" на МС, който бе приет от областния управител д-р Ердинч Хаджиев.

 От пресцентъра на администрацията съобщиха, че това е първата работна среща по проекта, като Добрич е една от петте пилотни области, включени в него. П. Нодингс посочи, че основната цел на проекта и на Кмпонент 2 е да се подготвят областните администрации да прилагат стратегическо управление и третират междусекторни въпроси в процеса на териториалното развитие чрез създаване на група от избрани представители от администрациите. Целта е по този начин да се създаде опит на местно равнище за новите инициативи, които ще бъдат координирани от тази група и ще се намерят примери за най-добри практики в международен мащаб, които да могат да бъдат използвани в процеса на модернизация на българската държава, включително и примери за публично-частно партньорство. Както НДТ писа, Компонент 2 на проекта е насочен за реализация в областните и общински администрации, за да се подобри хоризонталната координация между отделните ведомства на изпълнителната власт, както и вертикалната координация между структурите на териториално ниво. Във всяка пилотна област ще се реализира пилотен проект, който ще бъде координиран от областните  администрации, като д-р Хаджиев заяви готовността си за работа по проекта.
В началото на следващата седмица са предвидени работни срещи с участието на Ердинч Хаджиев, френските експерти Мари-Пиер Шалеа и Марк Абади и експерти от областна администрация Добрич, добавят още от пресслужбата на администрацията. Предвижда се да бъдат обсъдени  конкретни идеи относно реализацията на проект по Компонент 2. Целта на първото посещение ще бъде определяне обхвата на интервенцията, изготвяне на план за действие, сформиране на екип по проекта и изготвяне на списък на партньорите, които ще вземат участие. Проектът трябва да бъде с възможно реално приложение и да изисква междуведомствена координация между централно и областно и по възможност и общинско ниво.
 


Сходни връзки

ДОБРИЧ - ДОМАКИН НА ПЪРВА РАБОТНА СРЕЩА ПО МЕЖДУНАРОДЕН ПРОЕКТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.14 секунди