изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 08:28 EEST
Проблемът между президента и правителството не е заради ГЕРБ, а е вътрешен, заяви Бойко Борисов    
Политика Бойко Борисов, лидер на ГЕРБ, кмет на София, в интервю за предаването на БТВ „Тази сутрин”


Водещ: Бойко Борисов е на пряката ни телефонна линия, уважаеми зрители, по повод войната която пламна между институциите с тазсутрешното интервю на президента Първанов пред вестник „Труд”. Добър ден, кмете.
Бойко Борисов: Добър ден и на вас.
Водещ: Запознахте ли се вече в сутрешния преглед на печата с интервюто на президента Първанов?
Бойко Борисов: Не, не съм имал възможност.
Водещ: Добре, да ви кажа за какво става въпрос, той атакува директно премиерската институция, казвайки, че премиерски съветници участват в различни бордове, че това е недопустимо от политическа гледна точка. Също така казва, че анализаторът Стефан Гамизов, или допуска по-скоро, е човек, който прави черен PR в полза на премиера срещу президента и срещу ваша милост. Също така казва, че в един футболен отбор заедно с вас ще печели.
Бойко Борисов: Бихте ли спрели за момент, за да не се натрупат много въпроси.
Водещ: То общо взето това е основното.
Бойко Борисов: Относно така нареченото лице – анализатор, изобщо ми е под достойнството изобщо да разговарям за него, защото такива анализатори в България има около пет милиона. А що се касае за война между президентът и правителството, безспорно е, че той ги създаде, той им е архитект, и съответно сега, когато вижда просто катастрофата, в която вкарват държавата, и посочва грешките най-вероятно и в същото време гледа да се дистанцира от тях. Никой не иска да е близък вече с тези хора.
Водещ: Но пък се приближава много към вас?
Бойко Борисов: Вижте, и с работата си, и с нормалната политика, ние сме партия, която приближваме хората към себе си, ние не ги отблъскваме, в това число предполагам и президента.
Водещ: Разбира се, тук трябва да направя уточнението, че за война още е силно да се каже, защото само имаме едно изненадващо нападение от презимената, нямаме отговор още на другата страна какъв ще бъде той. Да ви попитам директно, вчера много близък анализатор до президента Първанов, Иван Гранитски, който оглавява президентския комитет „Съзидание” и който беше срещу вас на местните избори, показа една коренно променена позиция спрямо Бойко Борисов. Той изключително много ви похвали, каза, че вие с Първанов сте нещо като Путин и Медведев в български вариант и допусна, че ще има патриотична ос под егидата на прецедента, начело с вас. Как гледате на тази позиция?
Бойко Борисов: Вижте, аз мразя думите „анализатори”, думите „PR”. И тук е мястото да кажа, че дори прочетох, че Росен Петров от „Шоуто на Слави” идвал и ставал мой PR. А ние нищо сме се чували, нито сме се виждали с него.
Водещ: Росен Петров ще ви стане PR, колкото аз ви станах говорител миналата година. Нали може…Същото да кажем.
Бойко Борисов: Това са хора, говоря за управляващите, които за да избягат от катастрофата, вече са принудени да отидат на най-крайни мерки и да пускат какви ли не лица да говорят. Моето уважения към г-н Гранитски, но предполагам, че мнението му се е променило към мен поради следните неща. Ето ще видите, че и от парк „Възраждане” , от проверката, която започнахме, след ден – два би трябвало да има и задържани лица и ще видите, че благодарение на мен са спестили около 100 милиона на общината.
Водещ: Какви задържани лица ще има, г-н кмете, на какво ниво?
Бойко Борисов: И то от бих казал съдебната система.
Водещ: От съдебната система задържани лица, които са в съдебната система?
Бойко Борисов: Да, но нека да оставим прокуратурата да си докара до край проверката.
Водещ: Съдии и прокурори, какви други да са.
Бойко Борисов: Нотариуси и какво ли не още има. Но само да си довърша мисълта. Така че на базата на работата, която сме извършили асфалтиране на улици, виждате през ден нови детски градини, всеки ден колектори и канализация нова в София, нещо, което 30 години не е правено. Г-н Гранитски като обективен човек го вижда, защото е лесно с популизма на БСП да излезеш и да кажеш – Борисов да се оправи с трафика. При положение, че два милиона автомобила са докарани в София.
Водещ: Да ви върна към тази политическа тема, която днес вълнува печата.
Бойко Борисов: Така, че това е нещото, което променя мнението в хората, няма никакви други уйдурми, да ги наречем.
Водещ: Добре, в така битката между президента и правителството чия страна ще вземете вие, като балансьор?
Бойко Борисов: Вижте, това си е една и съща партия, това си е действително президентът, който направи това правителство. И не им прави чест на правителството и на хората от БСП, които им чуха за първи път имената, само защото президентът ги посочи, в един момент да му скалъпят номерът с Гоце, после му създадоха куп негативи вътре в държавата, и от там им идва проблемът. Той не е заради мен, или заради ГЕРБ, той е вътрешен между тях.
Водещ: Възможно ли е с президентът Първанов един ден да размените местата си, той премиер, вие президент? От един и същ отбор да бъдете? Той казва, че с БСП повече няма да има нищо общо и не иска да има нищо общо.
Бойко Борисов: Ми нали аз много пъти и във вашето студио съм казвал вица, за когато се родили пет котенца и всичките били от /…/ БСП. Когато прогледнали – се отказали.
Водещ: Станали от ГЕРБ?
Бойко Борисов: Ми разбира се.
Водещ: Което показва, че всички се раждат от една и съща партия в България, а пък после се определят.
Бойко Борисов: Всички в България се раждаме от държавата и след това всеки от нас си защитава позициите.
Водещ: Добре, благодаря ви.
Бойко Борисов: Така че, искам само да завърша с това, че аз като кмет на столицата ежедневно ми се налага да работя и с правителството и с министрите. И с президентската институция по всички държавни протоколи. А и ГЕРБ, ако живот и здраве спечели парламентарните избори след това още три години трябва да работи заедно с президента Първанов. И като се имат предвид безобразията, които в момента прави правителството, давам конкретен пример, те си решиха и гражданите нека да го знаят това, Висшият съдебен съвет е от БСП, ДПС, НДСВ. Всички съдии, ръководителят на ДАНС е с мандат. И вчера искат главният секретар на МВР и службите за подслушване с проследяване с петгодишни мандати.
Водещ: Това е така, Иван Костов остави държавата по същия начин. Още един последен въпрос, възможна ли е патриотична ос Бойко Борисов – Каракачанов – Ковачки – Пламен Юруков под егидата на президента?
Бойко Борисов: Без Ковачки, разбира се.
Водещ: Още един въпрос към вас…
Бойко Борисов: И с другите колеги от десницата в ЕНП.
Водещ: Ще ви гледаме ли на политическия терен в един отбор с президента Първанов?
Бойко Борисов: Вижте, президентът има още четири години да е президент, аз имам още три години и половина да съм кмет. Ние и двамата сме задължени. И даже една от слабостите ми, които моите приятели са ми казвали, че аз влизам много лесно в конфликт. В случая се опитвам да не влизам в лични конфликти, нито с президента, нито ако щете с премиера Станишев вече, за да не пречи това на решаването на проблеми, които трябва да си решим в града.
Водещ: Добре, столичният кмет Бойко Борисов…
Бойко Борисов: Оставете анализаторите.
Водещ: … и неформален лидер на партия ГЕРБ със своя коментар за атаката на президента срещу премиерската институция. Нищо чудно наистина кметът и президента да бъдат в един отбор един ден. Възможна е и патриотична коалиция, каза кметът Бойко Борисов за нашето предаване.

БТВ, „Тази сутрин”

 


Сходни връзки

Проблемът между президента и правителството не е заради ГЕРБ, а е вътрешен, заяви Бойко Борисов | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди