изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 09:15 EEST
Иван Сотиров: Има сблъсък на олигархичните обкръжения около президента и около премиера    
Политика София. Има сблъсък на олигархичните обкръжения около президента и около премиера. И двамата обаче нямат куража да поставят пряко нещата, затова го правят чрез маневри и активират определени фигури, за да се нанасят удари.

Това заяви пред Агенция “Фокус” депутатът от ОДС Иван Сотиров. „Напрежението се изостря, защото явно президентът недвусмислено предявява аспирации да участва в разпределението на политическите сфери на влияние – нещо, което не кореспондира с неговите функции и правомощия”, коментира още народният представител.
Той бе категоричен, че не е добра практика премиерът да назначава свои съветници в бордовете на фирмите. Сотиров обаче каза, че е „чувал за един двама”, но те се менят постоянно.
Запитан дали големите партии се крият зад статуквото и затова не променят достатъчно изборното законодателство, депутатът от ОДС отговори: „Това е една демагогия на президента. Голямата корупция в изборите идва от президента и от изпълнителната власт. Оттам идват проблемите. И този цирк със залавянето на местни мафиоти за купуване на гласове е опит за пренасочване. Това е стара теза на президента – че корупция има по общините, а на централно ниво – няма. Това не е така. Големият проблем, с който ще се сблъскаме на парламентарните избори, няма да са местните олигарси, а големите. Тези сблъсъци между Станишев и Първанов са точно сблъсъци на икономическите кръгове около тях”. Депутатът бе категоричен, че при тази ситуация никакво изборно законодателство или нова избирателна система няма да помогнат срещу купуването на гласове. „Каквито и закони да се приемат, то и при сега действащото законодателство има санкции, въпреки че те трябва да бъдат завишени, това няма да помогне. Когато институциите, които са отговорни за това, нямат политическата воля да се спазват законите, нищо няма да се промени”, категоричен бе Сотиров.
На въпрос дали е съгласен с президента, че някои хора са се главозамаяли след влизането на страната ни в ЕС, Сотиров отговори: „Президентът е баща на тази коалиция. Той не трябва да се държи, все едно не е бил тук през последните три години. Той не е като Меглена Плугчиева, която идва от чужбина и се чуди какво става. Все пак е президент втори мандат”.
Марта МЛАДЕНОВА
 


Сходни връзки

Иван Сотиров: Има сблъсък на олигархичните обкръжения около президента и около премиера | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди