изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 01:57 EEST
ДО СЕДМИЦА ЩЕ БЪДЕ РЕШЕН ПРОБЛЕМЪТ С МИРИЗМАТА ОТ "ПТИЦЕКЛАНИЦА" АД    
НовиниТова обеща пред репортер на вестника изпълнителният директор на дружеството Иван Иванов

В редакцията на НДТ пристигна писмо по електронната поща, в което работещи в Северната промишлена зона на града сигнализират, че е възникнал проблем след пускането в експлоатация на новата фабрика на "Птицекланица" АД. "Повече от месец, всеки ден из района се носи силно смърдяща миризма /воня/ от "Птицекланица" АД. В района на "Птицекланица" АД има редица други предприятия, в които работят стотици хора, които са подложени на системен тормоз от трудно поносимата миризма, която предизвиква и повръщане. Трябва да отбележим, че непосредствено до въпросната база се намират и работят предприятия от хранително-вкусовата промишленост. Посоката и миризмата зависи от вятъра и веднъж влязла в складовете и офисите, трудно се премахва. Условията за труд стават непоносими, а има опасност да бъдат повредени и хранителни продукти" - пишат в писмото си до медиите служители и работещи в Северната промишлена зона.
Потърсихме за коментар изпълнителния директор на дружеството Иван Иванов, който заяви пред репортер на НДТ, че до седмица проблемът ще бъде решен. "Вярно е, че се разнася неприятна миризма. Тя идва всъщност от инсталацията за обработка на кланични отпадъци. Инсталацията е холандска и има система за обезмирисяване, но не е донастроена. Обадихме се във фирмата - доставчик на инсталацията и очакваме холандски специалист, който да направи нужните настройки. Получи се така, защото досега от фирмата в Холандия се забавиха да изпратят специалист" - каза още И. Иванов.
 


Сходни връзки

ДО СЕДМИЦА ЩЕ БЪДЕ РЕШЕН ПРОБЛЕМЪТ С МИРИЗМАТА ОТ "ПТИЦЕКЛАНИЦА" АД | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди