изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-08 @ 08:50 EEST
СТАРТИРА ВТОРИ ПРОЕКТ "МЛАДЕЖКИ ИНФОРМАЦИОННО- КОНСУЛТАНТСКИ ЦЕНТЪР"    
ОбществоЗа втори път Национална програма "Младежки информационно-консултантски центрове" /МИКЦ/ на Държавната агенция за младежта и спорта финансира проект на сдружение "Коалиция за здраве" със същото име, изцяло ориентиран към  потребностите на младите хора в нашия град, съобщиха от младежки център "Захари Стоянов".

Проектът се осъществява в партньорство и на територията на центъра. Благодарение на него МИКЦ - Добрич ще разшири възможностите и условията за повишаване на информираността, неформалното образование, обучението и развитието на целевата група, ще се стреми към  придобиване на умения за изява на творческия и професионалния потенциал на младите хора, ще ги подкрепя  и  мотивира за участието им в живота и при вземане на решения, важни за местната общност. Основната цел на проекта е да  развива и утвърждава устойчив механизъм за предоставяне на качествени и достъпни услуги, в съответствие с потребностите и интересите на младите хора,  младежките политики, на базата на съществуващия натрупан местен опит и европейски практики.
Целевата група включва млади хора на възраст 14-25 години - ученици, студенти, млади хора, членуващи в неформални и формални групи и организации. Непряко  проектът е насочен към родители, учители, ръководители, треньори, представители на местните власти.
По проекта ще бъде предоставяна актуална информация, свързана с образованието, трудовата реализация, местните власти и институции, правата на гражданите на България и на Европа, превенция на ХИВ/СПИН, насилието и престъпността, трафик на хора, зависимостите сред младите, възможности за творческа изява - конкурси, фестивали, турнири и др. Предвижда се и разширяване на темите, ще бъдат засегнати "Правно-обществена просвета", "Профилактика на здравето", "Превенция на престъпността", "Етнография", ще бъдат предоставяни педагогически, юридически и психологически консултации и др. Предвижда се организирането на поредица от еднодневни и двудневни обучения за придобиване на умения и знания по важни за фокус-групата проблеми. Обучаеми ще бъдат представители на училищата, на формалните или неформални групи, младежки НПО. НДТ

 


Сходни връзки

СТАРТИРА ВТОРИ ПРОЕКТ "МЛАДЕЖКИ ИНФОРМАЦИОННО- КОНСУЛТАНТСКИ ЦЕНТЪР" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди