изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 06:49 EEST
ПРОГРАМА "ЕКОЛЯТО" СТАРТИРА ЗА ДЕВЕТИ ПЪТ    
ОбществоПо традиция, в първите дни след края на учебната година за децата  на възраст от 10 до 14 години младежки център "Захари Стоянов" организира разнообразни ленти занимания по интереси.

В програма са прояви, свързани с повишаване на физическата култура на подрастващите, физическите   им умения и навиците за здравословен начин на живот.  Едно от любимите занимания на малчуганите е посещението на басейн. "За съжаление, тази година, в известен смисъл,   децата от нашия град ще бъдат лишени от водни игри и  закалителни процедури, защото се оказа, като изключим басейна на хотел " Резиденция", че такъв голям град като Добрич остана без басейни...." - коментират от младежкия център. 
За сметка на това  програмата е обогатена с повече еко-занимания,  възстановяване на скаутския бивак в Центъра за защита на природата и животните, пикници,   екскурзии до Балчик, Калиакра, Несебър, Варна и др.
 От понеделник до петък от 9.00 до 13.00 ч. за децата ще се грижат висококвалифицирани специалисти, при това - напълно безплатно.
В периода  от 16 юни до 31 юли ще бъдат проведени и най- различни конкурси: за най-вкусна рисунка /върху палачинка/, за цветна рисунка върху метални саксии, за  сътворяване на  най-забавните игри и др. Естествено, по традиция, запазено място в програмата имат училището по танци, училището по фотография,  зелените патрули, посещенията в ЕК "Старият Добрич", Етнографската къща, галерията, дом-паметник "Й. Йовков" и 10-те минути за притчи и легенди - " Приказки за малки и големи". Тази година "Еколято 2008" ще има възможността да проведе  няколко съвместни инициативи с Висше училище  Международен колеж, който очаква гости от Русия. Все още се уточняват подробностите.
За сега  заявление за участие в  "Еколято 2008" са подали над 45 деца.
Целият  ни екип ще се стреми и се надява, че това лято ще бъде незабравимо, пълно с много приключения, весели игри, много нови приятели и слънчеви спомени, допълват от младежкия център. НДТ 

 


Сходни връзки

ПРОГРАМА "ЕКОЛЯТО" СТАРТИРА ЗА ДЕВЕТИ ПЪТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди