изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 19:33 EEST
В Балчик водят война с нелегалните таксита    
ОбществоБалчик води война с нелегалните таксита. Кметът Николай Ангелов заяви, че е провел среща с Автомобилна инспекция и представители на таксиметровия бранш. "Конкуренцията е голяма, като сивия сектор има също много голям дял. От самите легитимни таксиметрови шофьори поисках да подават сигнали в общината за нелегални таксита, защото иначе не бихме могли да се справим с тях" - каза Ангелов.

Пълно съдействие по морето и засилени проверки са обещали и представителите на Автомобилната инспекция. "В качеството си на кмет поисках обаче легитимните таксиметрови шофьори да намалят тарифите, на които возят. В рамките на града от морето до квартала вземат по 5 лв., а първоначалната такса е 2 лв., това са направо кожодерски тарифи" - възмущава се кметът на Белия град. Легитимното такси може да бъде разпознато много лесно - то задължително трябва да има стикер на общината, шофьорът трябва да издаде касова бележка за извършената услуга.
Превозвачите в Добрич също многократно са пробвали различни мерки, тъй като нелегални таксита вземат пътници от Автогарата в Добрич и возят до морето на цената на билета на автобусите, като не издават никакви документи. Още миналата година превозвачите се обединиха и закупиха камери, които общината монтира в района на Автогарата в града, но се оказа, че няма кой да наблюдава камерите. Многократно са правени срещи по проблема, като постепенно самият бранш започна да изхвърля от редиците си мераклиите за бързо забогатяване. Истината обаче е, че и самите граждани трябва ад се включат в борбата, твърдят превозвачите. Те предпочитат веднага да тръгнат, вместо да изчакат и така сивия сектор оцелява, коментираха превозвачи.
Така е решен проблемът в Каварна. Самите легални таксиметрови шофьори сигнализирали за 1 кола, която не е платила и няма лиценз от общината. Своевременната намеса на общинската администрация решила проблема и от вчера вече тарикатът е заплатил всички такси в кметството и в братството на легалните таксита в морския град, каза шефът на общинския отдел по туризъм Коста Аргиров. Тарифата, на която работели жълтите коли в Каварна била по 50 стотинки за километър, допълни той.
 


Сходни връзки

В Балчик водят война с нелегалните таксита | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди