изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 09:07 EEST
АЛПИНИСТ ПАДНА ОТ ТРЕТИ ЕТАЖ НА НОВА СГРАДА    
НовиниПри монтиране на външна изолация на новострояща се сграда в кв. "Балик" в Балчик 37-годишен алпинист е паднал и си е ударил главата. В 15 часа в сряда той е откаран в "Бърза помощ". Там е обработен и транспортиран до МБАЛ-Добрич.

 Пламен Петров е настанен в реанимацията на болницата в Добрич с тежка черепно-мозъчна травма и опасност за живота, съобщиха от лечебното заведение.
Мъжът и още трима негови колеги са работели по външната изолация на новата сграда. Колегите на Пламен не са били преки свидетели на инцидента. Според техните твърдения той е паднал от височина не по-голяма от трети етаж. Най-вероятно мъжът е работел между втори и трети етаж. По неизяснени все още причини той е успял да освободи въжето и да полети надолу със столчето, на което е седял. Оказало се, че обезопасителното въже не е достатъчно дълго и не е завършвало с предпазна скоба. Паднал е с таза надолу върху стълбище, при което си е ударил главата в стената. Други сериозни счупвания по тялото няма. Бил е без каска и това е причина за сериозната контузия. Пламен и колегите му имали изкаран курс за височинна работа в София. Те са били наети без да имат какъвто и да е договор със собственика. По тази причина случаят няма да се води като трудова злополука, обясни директорът на областната дирекция "Инспекция по труда" Младен Мартинов. Въпреки това на обекта ще бъде извършена проверка относно условията за безопасност на работа.
 


Сходни връзки

АЛПИНИСТ ПАДНА ОТ ТРЕТИ ЕТАЖ НА НОВА СГРАДА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди