изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 11:57 EEST
ДОСТОЙНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА ВОЛЕЙБОЛИСТИТЕ НА „ДОБРОТИЦА”    
НовиниДори и без част от титулярите си, волейболистите на „Добротица” се включиха в състезанията от VІ открит балкански работнически спортен фестивал с амбициите за челно класиране и в двете дисциплини – волейбол и плажен волейбол.

Участието на добричките волейболисти в този представителен международен форум на работническия спорт  стана факт, благодарение на финансовата подкрепа на „Ксела България” София – производител на газобетонни блокчета „YTONG”, варненския строителен холдинг „Планекс” и Община град Добрич.

В състезанията по волейбол (при 19 участващи отбора) добричките състезатели попаднаха в една предварителна група със съставите на „Банка Дискаунт” Израел, „Община Никола Козлево” и „Белоруски профсъюз на работниците от АСМ”. След две безапелационни победи с по 2:0 гейма над първите два отбора в третия мач срещу отбора на „Добротица” се изправиха шестима белоруски двуметрови волейболиста, носещи върху екипите си надпис „Металлург”. Добричките състезатели защитаваха достойно в този мач родната ни волейболна школа, но в крайна сметка загубиха с 19:25 и 17:25 и 0:2 гейма. Впоследствие, след проверка в страниците на глобалната мрежа се оказа, че срещу волейболистите на „Добротица” са играли … професионални състезатели на шампиона на Република Белорусия за 2008 година. Този факт бе потвърден и от снимков материал от паметната книга, подарена от белоруския отбор преди мача, в който едно към едно е записано, че финансирания от „Белоруски Металургичен Завод” волейболен отбор е участник в елитната лига на Белорусия. Ръководството на добричкия отбор подаде официална контестация до организаторите от Българска работническа федерация "Труд, спорт и здраве", като към нея бяха приложени всички доказателствени документи – снимка, имена на състезатели, дата на раждане, дори и техния ръст, взети от официалния сайт на волейболната федерация на Белорусия. Но, … за всеобща изненада, контестацията не бе приета.

Така добричките волейболисти попаднаха на четвърфинал срещу състава на „АЕЦ Козлодуй” – многократен победител в подобни работнически турнири. Въпреки оспорваната борба, състезателите на „Добротица” загубиха срещата с 0:2 гейма. Поизгубили доста от психическата си нагласа за челно класиране, те стигнаха до призовото 6-то място.

В състезанията по плажен волейбол волейболистите от Добрич отново станаха жертва на стремежа на организаторите да си затварят очите пред очевадни факти. След две победи с по 2:0 гейма в квалификационните кръгове, на четвъртфинал състезателите на „Добротица” се изправиха отново срещу волейболисти на „АЕЦ Козлодуй”. А в техния състав играеха двама състезатели, многократни участници в професионални турнири по плажен волейбол и съвсем пресни полуфиналисти от наскоро завършилия турнир от веригата „М-Тел бийчмастърс” в град Пловдив. Въпреки това добричките волейболисти се опитаха да покажат добра игра и дори водеха в първия гейм с 8:1, 10:3 и 15:10. Оттук нататък обаче „профитата” наложиха своята воля и след 23:21 и 21:15 грабнаха победата. Състезателите на „Добротица” и в този спорт не пропуснаха призово класиране, като станаха 5-ти сред 16 участващи отбора. НДТ

 

 


Сходни връзки

ДОСТОЙНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА ВОЛЕЙБОЛИСТИТЕ НА „ДОБРОТИЦА” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди