изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 23:58 EEST
ПРОЕКТ ПРЕВРЪЩА ЦДГ№10 "СЛЪНЧИЦЕ" В МАЛЪК ОКСФОРД    
НовиниТя става първата целодневна детска градина, където малчуганите ще могат да тренират тенис и голф

Целодневна детска градина "Слънчице" в Добрич се превръща в "Малкия Оксфорд" по проекта на Сдружение за развитие на деца "Слънчице", което обединява родители на деца от забавачницата. Стартът на проекта бе официално обявен на пресконференция в петък от членовете на УС на сдружението Станислава Кръстева, която е и председател, и Светлана Георгиева, както и директора на ЦДГЖ №10 "Слънчице" Пенка Миланова. 
Проектът е по Програмата за финансиране на граждански инициативи в полза на местната общност от бюджета на Община град Добрич. Общата му стойност е 3 674 лева. Финансрането от Община град Добрич е в размер 2098 лева. Останалите 1576 лева са собствено участие на сдружението.
Проектът "Малкият Оксфорд" е ориентиран към настоящите и бъдещи възпитаници на ЦДГ №10 "Слънчице", които средногодишно са 150. Целта му е да се осигурят условия за спорт, каквито сега липсват, и приобщаване към европейските образователни традиции. С реализацията му се цели да се  създадат спортни традиции в детската градина с цел превенция на заболяванията и приобщаване към здравословен начин на живот. От ръководството на сдружението посочиха, че, според национални проучвания,  една пета от децата в България страдат от свръхтегло и българските ученици заемат второ място след рекордьорите по затлъстяване в света - американските деца. Данните за Добричка област сочат, че заболелите от затлъстяване деца през 2007 г. на възраст до 17 години са 257 като новооткритите са 105. При профилактични прегледи във възрастовата граница от 3 до 6 години със затлъстяване са открити 38 деца.
По проекта ще се закупят спортни съоръжения за тенис на маса, голф, футбол, дартс, боулинг, бадминтон, ще се проведат Оксфордски спортни дни за представяне на тези спортове. Така "Слънчице" ще е първата целодневна детска градина, където децата ще могат да се занимават с тенис и голф, както и с други видове спорт.
Другата задача на проекта е да се постави началото на ритуализация на  живота в детската градина. За целта за випускниците от ІV група на ЦДГ "Слънчице" са закупени академични облекла със задължителния комплект от тога, шапка и пискюл. Детската градина вече има химн, знаме, а до края на юни ще стартира и сайтът й.
Проектът се реализира в партньорство с вестник "Нова добруджанска трибуна" и подкрепата на Младежки спортен  голф център и голф клуб "Виктор" и Румен Тодоров - член на Международната асоциация на пишещите за голф журналисти IGTWA  - Лондон, на Спортен клуб "Тенис на маса" - Добрич, Училищно настоятелство при СОУ "П. Р. Славейков", Висше Училище Международен Колеж - Добрич.
Дейностите по проекта са част от проявите, посветени на 40-годишния юбилей на ЦДГ №10 "Слънчице" 
 


Сходни връзки

ПРОЕКТ ПРЕВРЪЩА ЦДГ№10 "СЛЪНЧИЦЕ" В МАЛЪК ОКСФОРД | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.14 секунди