изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 18:57 EEST
СЪДЪТ СПРЯ ВРЕМЕННО ДЕЛО СРЕЩУ ОБЯВЕН ЗА ИЗДИРВАНЕ    
Ред и сигурностДобричките окръжни магистрати спряха наказателното производство срещу 27-годишния Йордан Ж. Йорданов от Добрич, след като приеха, че не е направено всичко по издирването му, съобщиха от съда. Той е обвинен в притежаване и разпространение на наркотици в условията на опасен рецидив.

 Вече на трето заседание по делото Йорданов не се явява. По тази причина през април той е бил обявен за общодържавно издирване, а мярката му за неотклонение променена от „парична гаранция” в „задържане под стража”. По официални данни на ОД “Полиция” в Добрич той не е напускал страната. Непотвърдена полицейска информация обаче сочи, че Йорданов е излязъл зад граница нелегално.  

Вчера, като се съобрази с практиката на Върховния касационен съд, Добричкият окръжен съд прие, че на този етап не следва да се даде ход на делото в отсъствието на  подсъдимия, въпреки че Наказателно-процесуалният кодекс позволяват това. То обаче ще бъде наблюдавано от съдия-докладчика и на по-късен етап възобновено, като се изиска подробна справка от МВР, какво е направено за издирването на Йорданов.

Той е заловен на 12 септември миналата година след като продал една „десятка” хероин на свидетел по делото и уговорил доставка с друг. Химическата експертиза установила, че дрогата е с тегло 0,037 грама със съдържание на диацетилморфин 36,1%. Вещите лица оценяват дозата на 3,33 лв., но в досъдебното производство е изяснено, че купувачът е платил за нея 10 лв. Йорданов се е възползвал от правото си да не дава обяснения на досъдебното производство.

Обвиняемият е зависим от наркотици от около 8 години. Осъждан е ефективно за кражба, изнасилване и разпространение на наркотици. По данни на прокуратурата срещу него в Първо РПУ – Добрич и РПУ – Албена се водят още три досъдебни производства за кражби.

Подсъдимият е с основно образование, неженен, неработещ. НДТ

 


Сходни връзки

СЪДЪТ СПРЯ ВРЕМЕННО ДЕЛО СРЕЩУ ОБЯВЕН ЗА ИЗДИРВАНЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди