изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 13:40 EEST
ЗАРАДИ АВАРИРАЛИ ВОДОПРОВОДИ СЕ РАЗКОПАВАТ И РЕМОНТИРАНИ УЛИЦИ    
НовиниНякои от изкърпените вече улици в Добрич вече са разкопани заради аварии във водопроводната мрежа, съобщи вчера зам.-кметът арх. Пламен Ганчев. Той съобщи, че до момента около 57 улици и пространства от уличната мрежа в града са изкърпени.

 Според предварителния списък, те трябва да бъдат общо 67. Очертава се, че около 30 на сто от улиците в града тази година няма да бъдат ремонтирани поради недостиг на средства. До момента е приключила работата си една от трите определени за това фирми – “Пътно строителство” АД. Тя е приключила работа по 37 улици като е изкърпила около 7 500 кв. м улични дупки. Продължават да работят по останалите улици фирмите “Комуналефект” и “Екострой”.

Арх. Ганчев алармира, че много често се случва по вече изкърпени улици да трябва да се копае заради водни аварии. Случило се дори така, че е аварирал и един от новите водопроводи, полагани в града – този по ул. “Вардар”. Тя беше ремонтирана след полагането на новия водопровод.

Очаква се през следващата седмица общината вече да може да сключи д9оговора с фирмата, определена да бъде изпълнител на ремонта на водопровода по ул. “Никола Петков”, който се финансира от местния бюджет.

Продължава работата на общината по ремонта на уличната осветителна мрежа. Приключила е работата по 13 улици, където се монтират нови осветителни тела. Забавила се е работата само по ул. “Поп Богомил”, тъй като непосредствено след монтирането на 120 метра кабел, той е бил нарязан от неизвестни. От десетте улици, където се извършва ремонт на уличното осветление, е останало да се работи по три. НДТ

 


Сходни връзки

ЗАРАДИ АВАРИРАЛИ ВОДОПРОВОДИ СЕ РАЗКОПАВАТ И РЕМОНТИРАНИ УЛИЦИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди