изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 05:57 EEST
Българските евродепутати призовават Европейския парламент срещу петицията на Майкъл Шийлдс    
Европейски съюзВ декларация до целия Европейски парламент 18-те българските евродепутати протестират  срещу приемането за разглеждане на петиция на ЕП по присъдата на Майкъл Шийлдс, осъден от българския съд за опит за умишлено убийство на български гражданин.

 Всички членове на комисията по петиции бяха запознати с декларацията, а нейните координатори евродепутати, които са основни преговарящи от всяка политическа група, решиха да отложат дебата за ново отворено изслушване за септември.  

В петицията се настоява Европейският парламент да изрази позиция относно невъзможността и нежеланието на българските власти да се справят със случая, както и да се помогне на адвоката на Майкъл Шийлдс да задвижи процедура по възобновяване предвид събраните нови доказателства. 

Според българските евродепутати, българските власти и съдебната система са несправедливо обвинени в некомпетентност, и разглеждането на петицията е недопустимо вмешателство в независимостта на съдебните власти.  

"Ние категорично се противопоставяме на тази петиция, която е в противоречие както с влязлата в сила присъда по делото, така и с решението на Европейския съд по правата на човека", каза Душана Здравкова, член на комисията по петиции и инициатор на тази декларация.

Душана Здравкова, член на групата на ЕНП-ЕД в ЕП
 

 


Сходни връзки

Българските евродепутати призовават Европейския парламент срещу петицията на Майкъл Шийлдс | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.08 секунди