изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 11:14 EEST
ЗАТВОР ЗА ГРАБИТЕЛИ НА ЖИВОТНИ    
Ред и сигурност

Ниски присъди заради това, че грабили във време, когато това било масова практика, а полицията - безсилна



 

Добричкият окръжен съд одобри споразумението между Окръжна прокуратура и трима обвинени в грабеж за прекратяване на наказателно производство. Те са обвинени в грабеж и кражба с обща стойност на откраднатото имущество 947,70 лв. Недялко Атанасов е на 33 години и живее в с. Владимирово. Той получи наказание „лишаване от свобода” за година, осем месеца и осем дни при първоначален общ режим на изтърпяване. Светослав Вичев е на 35 години от Добрич. Той е осъден на затвор за една година, девет месеца и два дни при първоначален общ затворнически режим. Наложеното на Мариян Иванов на 36 години от с. Абрид наказание е затвор за една година, осем месеца и девет дни при първоначален общ режим на изтърпяване.

Тримата са се признали пред Добричкия окръжен съд за виновни, че на 04.12.1996 г. в с. Дончево в съучастие чрез сила и заплашване са отнели от местния кантонер 12 овце, дрехи, лични вещи и 3 000 неденоминирани лв. Общата стойност на ограбеното имущество е 694 600 неденоминирани лв. Те разбили входната врата на кантона и, въоръжени със сопи, заплашили възрастния пазач, че ще го убият, ако не мълчи. Със сила го сложили по корем на леглото, извили ръцете му на гърба и ги завързали. На 19 срещу 20 декември 1996 г. след предварителен сговор помежду си те извършили кражба на 11 пуйки, 7 патки и 40 пилета от жителка на с. Соколово, община Балчик на обща стойност 253 100 неденоминирани лв. Обвиняемите продали 6 от овцете, пуйките и патките и си разделили парите, а пилетата си поделили.

Атанасов, Вичев и Иванов са с основно образование, неженени и неработещи. Първите двама не са осъждани, но е известно, че контактуват с криминално проявени. Те са възстановили напълно причинените с деянията им материални щети.

Съдът се е съобразил с факта, че престъпленията на Атанасов, Вичев и Иванов са извършени през 1996 г., а наказателното производство срещу тях влиза в съда през 2008 г. Съдът е придал особена тежест на становището в обвинителния акт, че тримата са действали от  „стремеж за облагодетелстване чрез престъпления във време, когато това бе масова практика в България на всички нива и поради слабостта и безсилието на полицията своевременно да разкрие извършителите, което им дава успокоение и възможност да продължат с престъпната си дейност”. Те няма да лежат в затвора, тъй като от присъдите им се приспада времето,когато са били в ареста.

 


Сходни връзки

ЗАТВОР ЗА ГРАБИТЕЛИ НА ЖИВОТНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди