изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 10:20 EEST
Брюксел спря още пари    
Европейски съюз
Българската страна да се въздържа от плащане по мярка „Развитие и диверсификация на икономическите дейности” и мярка „Инвестиции в селското стопанство”.


Това пише в писмо на генералния директор на Генерална дирекция „Земеделие” в Европейската комисия Жан – Люк де Марти, адресирано до Министерството на земеделието и храните. Това обясни на пресконференция вицепремиерът Меглена Плугчиева, цитирана от “Фокус”.
В присъствието на министъра на земеделието Валери Цветанов Плугчиева съобщи, че след направен одит от 26 до 30 май от Генерална дирекция „Земеделие” в ЕК, както и след проверка на ОЛАФ, Европейската комисия е препоръчала спирането на двете мерки.
Вицепремиерът Плугчиева не уточни какви са средствата по проектите, които са спрени по тези две мерки. В отговор на настоятелните въпроси на репортерите към Валери Цветанов, Меглена Плугчиева посочи, че писмото е пристигнало вчера вечерта и е необходимо време, за да бъдат установени колко са спрените средства. Валери Цветанов каза, че писмото на Жан Люк де Марти било от „12 – 15 изречения”. В него пишело, че са установени „нередности” по няколко случая. Меглена Плугчиева каза, че страната ни ще подготви план за действие до 31 юли.
Министър Валери Цветанов съобщи, че още от днес е сформирана работна група, която до понеделник трябва да установи всички подробности по случаите на нередности.  dir.bg
 


Сходни връзки

Брюксел спря още пари | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди