изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 17:11 EEST
Ирак изплати 360 милиона долара на България    
НовиниСофия. В ранните часове на днешния ден беше извършено окончателно плащането на иракския дълг в размер на 360 млн. американски долара към българската държава - това съобщиха от Министерството на финансите.

„Удовлетворен съм от стриктното изпълнение на ангажиментите на иракската страна, поети в двустранното дългово споразумение между нашите държави. Ще припомня, че нашата страна постигна сравнително най-добри параметри при уреждане на стария дългов проблем. Благодарен съм на партньорите от иракското Министерство на финансите, както и на ползотворните консултации с американското Държавно съкровище. Благодаря и на моите експерти, които стриктно се придържаха към инструкциите в многобройните разговори с иракските представители” – заяви министърът на финансите Пламен Орешарски след транзакцията.
Получените средства се разпределят приблизително в съотношение 1/3 изплащане на главници по дълга, което се отразява като финансираща операция и 2/3 изплащане на редовни и просрочени лихви, което представлява извънреден приход в републиканския бюджет.
В ход е съгласуване на бъдещо посещение на иракския министър на финансите в България, което е по наша покана. „По време на това посещение ще се обсъдят и други взаимно изгодни насоки на сътрудничество между двете държави” – допълни още министър Орешарски. Агенция "Фокус"
 


Сходни връзки

Ирак изплати 360 милиона долара на България | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.19 секунди