изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 10:54 EEST
Любовна драма и смърт в UK ферма с българи    
По света
Двама поляци се самоубиха в английска ферма, където работят и българи. Първоначалните информация сочи, че става дума за любовна афера.


Прессъобщението за инцидента е на компанията S&A Produce, която наема работници в това стопанство и е цитирано от БГНЕС.
Оказва се, че българското посолство в Лондон е получило многобройни оплаквания за лоши битови условия в лагера, където са настанени работниците и ще направи проверка. Миналата събота двама поляци, мъж и жена, са били намерени мъртви в Брук Фарм, в английското графство Херфордшър. Полицията не е открила подозрителни обстоятелства като причина за смъртта.
Говорител на фирмата, наела работниците, каза за инцидента: „Жена, която очевидно е живяла в лагера, се събудила и открила, че нейният приятел се опитал да се самоубие. По-късно бе потвърдено, че той е починал. От тези първи данни изглежда, че става дума за лична драма.”
Представителят на фирмата категорично отрече, че битовите условия в трудовия лагер Брук Фарм са лоши. Но въпреки тези уверения българското посолство в Лондон ще направи проверка във фермите на компанията. Даряна Коцева, ръководител на Службата по трудови и социални въпроси към посолството посочва, че е получила многобройни оплаквания от българи, които работят за S&A Produce.
„Оплакванията са свързани с нередовното заплащане, настанени са повече хора в помещенията, в които живеят – повече от допустимото. Имаме информация, че за фирмата работят 1141 българи. Знаем, че 103-ма са напуснали от началото на годината. Неофициалната информация сочи, че те не са били доволни от условията на работа”, заяви българският представител на Службата по трудови и социални въпроси. dir.bg
 


Сходни връзки

Любовна драма и смърт в UK ферма с българи | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.15 секунди