изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 08:02 EEST
Гласуваш задължително, намаляват ти данъците    
Политика
Гласуването да стане задължително, за да се премахне заплахата от уродливите практики за купуване на гласове, които придобиват все по-голям мащаб.


Това зявиха от НДСВ в специална декларация, цитирана от БГНЕС, от паралментарната трибуна.
Хората на Симеон Сакскобургготски предлагат провеждане на национален референдум, в който гражданите да се произнесат дали да бъде въведено задължителното гласуване, което ще обезсмисли търговията с гласове. Ако това не бъде прието, то да се въведат данъчни облекчения за тези от тях, които гласуват, предлагат още от НДСВ.
Според тях трябва да има възможност избирателите да направят мажоритарен избор в рамките на партийна листа и да пренареждат кандидатите според своето одобрение за всеки от тях.
От партията одобряват и идеята да се забрани внасянето на мобилни телефони в стаичките за гласуване. Настояват обаче и да се използват високотехнологични биометрични данни, за да не се допуска фалшификация на изборните списъци и оттам на резултатите.
"Жълтите" искат още да се увеличи наказателната отговорност за тези, които купуват и продават гласове на изборите, включително да има финансови санкции.  dir.bg
 


Сходни връзки

Гласуваш задължително, намаляват ти данъците | 5 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Гласуваш задължително, намаляват ти данъците
Автор: Anonymous да 2008-07-05 @ 05:09 EEST
Тъпо,тъпо,тъпо.Нашите родни умници взеха да си поразмърдат мозъците,когато наближават избори,но познайте за кого го правят ЗА ТЯХ СИ.Как така ще задължават народа да гласува,еми то ако малко поне бяха се замислили за хорицата отколкото за тях си нямаше да се чудят как да накарат хората да гласуват на избори.След тоя закон може да върнат и народна милиция и БКП на власт и всичко ще е тип топ
Гласуваш задължително, намаляват ти данъците
Автор: Anonymous да 2008-07-09 @ 11:10 EEST
След като бягаш от отговорност да гласуваш е ясно че ще те управляват такива хора, така че трябва да се гласува задължително и с предвидените преференции избирателите ще мо гат да почустват ползата от собствения си глас!!!!
Гласуваш задължително, намаляват ти данъците
Автор: Anonymous да 2008-07-09 @ 11:15 EEST

Тунеядец, от сто километра се вижда ,че си гербаджия......променете си манталитета да давате акъл кой какво да прави, още не сте във властта, а много ви се иска.........а дали ви стиска, че няма с кой да управлявате:)

По темата: В крайна сметка всеки гражданин има права, но има и задължения към тази държава, така че ако ги поизпълним поне малко, ще живеем и по-добре.....

Гласуваш задължително, намаляват ти данъците
Автор: Anonymous да 2008-07-11 @ 16:56 EEST

Задължителният вот наистина не се вписва в идеята за свободния избор, но с ДПС на политическия фронт би бил много целесъобразен, ако всички българи гласуват ( докато все още сме мнозинство ) може и да ги изхвърлим от Парламента. Само така могат да се спасят цели региони от страната, в които рядко се чува българска реч, а забележете - някои от тях са на една крачка от Добрич.


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди