изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 22:54 EEST
НА КРИЛЕТЕ НА ПЕСЕНТА    
КултураСъс спектакъла „На крилете на песента“ читалище „Димитър Дончев-Доктора” в Тервел закри творческия си сезон спектакъл. Музикалният подарък за всички ценители на изкуството в добруджанския град бе подготвен от вокалната студия, която е най-новата формация в читалището.

Тя е създадена през 2007 година с проекта „Музикална ваканция”, финансиран от общинската програма „Училището и читалището - естествена и безопасна среда за децата”. В нея участват 16 деца на възраст от 5 до 18 години, разделени в три формации, според възрастта им.        Младите певци направиха дебюта си по време на откриването на учебната година в СОУ „Йордан Йовков”.  Последваха изяви на „Коледни вълшебства”, детско шоу „Зодиак”, „Мис Тервел”, 24 май, 1 юни и други училищни, читалищни и общински празници.

            Приятна изненада за всички гости бе песенният спектакъл „На крилете на песента”. Неусетно изминаха два часа, през които се редуваха бавни и буйни ритми, изпълнител след изпълнител, формация след формация. На сцената се представиха трите формации към вокалната студия „Биберон“, „Усмивки” и Sweet singers. Изпълненията им се допълваха от танците на камерната формация от ФТА „Калинка Вълчева” и на състава за латиноамерикански танци. Изненада за всички бе изпълената от „Бибероните” „Седнало е Джоре дос”  със съпровод на живо от малките музиканти Светлозарин Бошнаков и Димитър Керанов на пиано, и Валери Пламенов - гайда. Музикален педагог на вокалните формации и музикантите е Живко Колев.

            Всички изпълнители и техният ръководител получиха много цветя и пожелания за покоряване на много нови сцени от кмета на Тервел инж. Живко Георгиев, от председателя на Читалищното настоятелство Невена Денева и от родителите. НДТ

 


Сходни връзки

НА КРИЛЕТЕ НА ПЕСЕНТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 2.07 секунди