изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-09 @ 00:24 EEST
ПРИКЛЮЧИ ПРОЕКТЪТ „И ТЕ МОГАТ-2”    
ОбществоОбластният съюз на инвалидите в Добрич приключи своя проект, озаглавен „И те могат – спортни състезания за хора с увреждания”. Той се реализира по програмата за финансиране на граждански инициативи в полза на местната общност от бюджета на община Добрич.

Над 80 членове на четири неправителствени организации на хора с увреждания от Добрич и Балчик се включиха в проекта. Те бяха от ОСИ-Добрич, ХобиСклуб- Добрич, Сдружение на инвалидите „Надежда”, Съюз на слепите и сляпо-глухите. Проектът беше осъществен на териториятя на гр. Добрич, като в него взеха участие и колегите от гр. Балчик - спортен клуб „Здраве” към Сдружение на инвалидите „Хинап” с 25 души.  По него хората със специфични възможности се състезаваха в различни спортни дисциплини, достъпни за тях, като стрелба с въздушна пушка, тенис на маса, скок от място, хвърляне на медицинска топка, теглене на въже, шах, табла, “Не се сърди човече” и други.

На официалното закриване на проекта наградите  на отличилите се връчи лично кметът Детелина Николова. Тя пожела на всички участници да са здрави и все така жизнени и да показват силен дух за да побеждават в трудностите на живота, а на председателя на ОСИ-Добрич, Олег Темелков, пожела този спортен празник да стане ежегодна традиция, както и нови спечелени и успешно реализирани проекти.

Състезанията се провеждаха почти един месец. Победители в скок от място /мъже/ са Георги Казанлиев и  Веселин Михайлов, /жени/ - София Ганчева, хвърляне на медицинска топка /мъже/ Даниел Николаев и /жени/ - София Ганчева, тенис на маса - Олег Темелков, стрелба с въздушна пушка - Красимир Бързаков, шах - Янко Христов, табла - Митко Симеонов, „Не се сърди човече“ - Калинка Ковачва, състезание с инвалидни колички - Трифон Лазаров, шах за слепи - Паунка Пеева. НДТ

 


Сходни връзки

ПРИКЛЮЧИ ПРОЕКТЪТ „И ТЕ МОГАТ-2” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди