изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 15:18 EEST
Плащат на чужди журналисти за по-хубава България    
НовиниЯдосвайки служителите от Европейската комисия, България отвърна на критиките за организираната престъпност и корупцията, като нае PR-компании от САЩ и Австрия, за да подобрят нейния имидж.

Така Ройтерс, цитирана от БТА, коментира публикуваното на интернет страницата на Агенцията за обществени поръчки съобщение, че през декември българското правителство е подписало договор за 1,87 милиона лева с австрийската компания "Хохегер Комуникационсбератунг". Задачата й включва "провеждане на кампания за укрепване на положителния имидж на България в ЕС".
Австрийската компания заявява, че е спечелила договора в конкурентен търг и е организирала, а в някои случаи платила на европейски журналисти да посетят София и интервюират премиера Сергей Станишев и други правителствени служители.
Компанията "Хохегер" е свързана с базираната в САЩ PR-консултантска компания "Бърсън-Марстелър". Оттам заявяват, че са свършили в Брюксел малък обем работа за българското правителство по силата на договор, осигуряващ преди всичко връзка с журналисти. Робърт Мак, директор на компанията в Брюксел, заявява, че една от техните услуги, е била да уредят медийни срещи за Рейчъл Еренфелд, директорка на базирания в Ню Йорк Американски център за демокрация. Тя е автор на статии, в които казва, че ЕК се отнася несправедливо към България.
Идната седмица ЕК вероятно ще лиши България от около 500 милиона евро от европейските фондове и ще предупреди София, че може да изгуби бъдещи помощи, ако не се бори по-ефикасно срещу корупцията и организираната престъпност, твърди Ройтерс, позовавайки се на източници от ЕС.  dir.bg
 


Сходни връзки

Плащат на чужди журналисти за по-хубава България | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.14 секунди