изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 01:28 EEST
Намериха над 150 000 лв. в дома на съдия Цветкова    
Новини
При обиск в апартамента на председателя на Административния съд във Варна Анелия Цветкова са намерени 88 500 лева, 28 900 евро, 3270 долара и 400 грама злато.


Анелия Цветкова беше задържана в четвъртък във Варна при специализирана операция на служители от Държавната агенция „Национална сигурност" (ДАНС) и Софийската градска прокуратура в момент на получаване на подкуп от 10 000 лв.
Според източници, запознати с хода на досъдебното производство, намерените суми потвърждават подозренията за системно взимане на подкупи.
По информация на говорителя на ДАНС Зоя Димитрова срещу 10 000 лева Цветкова е поела ангажимент за решение по административно дело.
Междувременно от сдружение "Зелена Варна" съобщиха и за други корупционни схеми с участието на съдийката Анелия Цветкова и посочиха случая с реституция на градинка в ж.к. „Чайка”. От сружението изтъкват, че като председател на съдебния състав, Цветкова е взела решение в полза на ищеца. В това дело съдът приема площта на реституирания имот не на 1,8 дка, а на цели 9,8 дка на базата на елементарно поправени нотариални актове (виж линка).
Мярката за неотклонение на Анелия Цветкова ще бъде гледана в неделя, 20 юли, преди обед в Софийски градски съд, предаде БГНЕС.
Междувременно по разпореждане на председателя на Върховния административен съд Константин Пенчев на мястото на Цветкова временно е назначена съдия Тинка Косева. Пред Фокус от Варненския административен съд заявиха, че засега при тях не е пусната официална информация за случая с Цветкова, за която научавали информация само от медии и интернет форуми. dir.bg
 


Сходни връзки

Намериха над 150 000 лв. в дома на съдия Цветкова | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди