изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 02:21 EEST
* ЖИВОТ И РАБОТА В ЕИП: СТАРТИРА СЪВМЕСТНА РУБРИКА С ДИРЕКЦИЯ "БЮРО ПО ТРУДА"    
ОбществоНова съвместна рубрика стартира от днес в. "Нова добруджанска трибуна" съвместно с дирекция "Бюро по труда" в Добрич.

Нейната цел е да запознаем съгражданите ни с възможностите за живот и работа в страните-членки на Европейското икономическо пространство /ЕИП/. Днес ви предоставяме информация за
EURES - Европейски служби по заетостта.
EURES представлява мрежа за сътрудничество, създадена от ведомствата, предоставящи обществени служби за заетост. Целите на мрежата е да се улесни свободното движение на работна ръка в рамките ЕИП, състоящо се от 27-те държави-членки на ЕС, плюс Норвегия и Исландия, както и Швейцария.
EURES се обръща  към търсещите работа, които проявяват интерес да се  преместят в друга страна и към работодателите, които желаят да наемат работна ръка от чужбина. Тя предлага мрежа от съветници, които могат да предоставят информация, помощ и подкрепа на търсещите работа и работодателите посредством личен контакт. Съществуват повече от 700 съветници и техният брой расте. Услугата EURES е безплатна. Базата и с данни /http://europa.eu.int/eures/  и http://www.az.government.bg/eures / с вакантните работни места се осъвременява ежедневно.
Освен информация за вакантните места в ЕИП и Швейцария, порталът предоставя и информация относно тренда на пазара на труда във всички страни и региони от ЕИП, за условията на живот и труд в Европа,  както и онлайн база данни, съдържаща автобиографиите на търсещите работа.
 По-голямата мобилност на работната ръка допринася за икономическия и социален прогрес, за едно по-високо равнище на заетостта, и за едно по-балансирано и устойчиво развитие. Тя позволява също така на европейската икономика, на трудовата заетост и на работната ръка да се адаптират към променящите се обстоятелства по-плавно и ефективно, и да стимулират извършването на промени на фона на конкурентната глобална икономика.
През първата година от членството ни в ЕС чрез EURES България са получени около 450 заявки за работа от страни членки на мрежата за около 4500 работни места, както и информация за над 300 осъществени посредничества. Най-много са работещите в Чешката Република, Словакия и Словения. На 16 септември в Добрич ще се проведе информационен ден за работодатели , представящ възможностите на ЕURES. НДТ

 

 

 


Сходни връзки

* ЖИВОТ И РАБОТА В ЕИП: СТАРТИРА СЪВМЕСТНА РУБРИКА С ДИРЕКЦИЯ "БЮРО ПО ТРУДА" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди