изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-08 @ 21:03 EEST
Волен Сидеров: Опозицията трябва да напусне парламента още преди вота    
Политика

София. Опозицията трябва да напусне парламента още преди шестия вот на недоверие. Това заяви пред Агенция “Фокус” лидерът на “Атака” Волен Сидеров. По-рано тази сутрин столичният кмет Бойко Борисов подкрепи идеята на Сидеров за напускане на парламента до края на мандата му.



Според Сидеров – това трябва да се случи още от днешния ден, защото иначе опозицията ще легитимира управлението. “Ако не останем, ние ще покажем, че не искаме да легитимираме това управление”, допълни лидерът на “Атака”. На въпрос дали тази идея ще срещне разбирането на всички опозиционни партии в НС, предвид възможността някои от тях да не успеят да влязат в следващия парламент, Сидеров заяви: “Това не трябва да са съображения, които да се изтъкват сега. Имаме безпрецедентна ситуация”. Освен това кой ще влезе и кой няма да влезе в следващия парламент зависи до голяма степен и от настоящото поведение на опозиционните партии, каза Сидеров.
Той бе категоричен, че напускането на парламента няма да означава да не се използва парламентарната трибуна. Идеята ще бъде поставена по време на консултациите за започване на процедура по импийчмънт.
Сидеров бе категоричен, че вчера – по време на заседанието на КСНС, президентът е “бягал” от темата за доклада на ОЛАФ. “Как президентът да не е свързан с Людмил Стойков, след като Стойков е негов спонсор. Стойков е свързан с международни криминални групировки”. Сидеров допълни, че ще изнесе данни за Стойков от парламентарната трибуна. Според лидера на “Атака” – администрацията на президента е можела много добре да проучи този спонсор. По думите му – не е въпросът всяко дарение да се отбележи в Сметната палата, а кой стои реално зад него. “Смятам, че това е един български “Уотъргейт”. Това в другите държави води до падане на президента”, каза депутатът. По думите му – напускането на опозицията от вчера е било единственият възможен жест, с който десните партии са доказали, че не легитимират управлението на Първанов.
Сидеров допълни, че очаква и представители на управляващите партии да се присъединят към подкрепата на вота на недоверие. Той даде пример с “острите въпроси”, които Минчо Спасов (НДСВ) е задал на президента по време на обсъждането на точка “Разни” на заседанието на КСНС. Вотът може да не доведе до падане на кабинета, но ще покаже много неща на обществото.
Марта МЛАДЕНОВА
 


Сходни връзки

Волен Сидеров: Опозицията трябва да напусне парламента още преди вота | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди