изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 14:29 EEST
В "БАЛИК" ПАК ПРОПИЩЯХА ОТ РОМСКИТЕ СВАТБИ    
НовиниДори след произнасянето на Върховния административен съд, че е законно решението на Общинския съвет за забрана на шумните ромски сватби, те пак са факт. Това потвърдиха в писмо до редакцията на НДТ живеещи в кв. "Балик".

Те са изпратили своето писмо и до кмета Детелина Николова, тъй като - по думите им, се чувстват безсилни. Ето какво се казва в него:
"Уважаема г-жо Николова, въпросът ни към Вас и общината е, кога ще спре нарушаването на обществения ред и кога гражданите, живеещи в квартал "Балик", ще могат да почиват пълноценно през почивните си дни, а и през делниците, тъй като циганските сватби на открито продължават, дори след разрешените часове?
В момента е 22:40, събота, 19 юли 2008 и пишем писмото до Вас на фона на циганска музика. Поискахме съдействие от полицията. Видяхме, че дойде патрулна кола, завъртя се около сватбата, но музиката и виковете не спряха. Обадихме се отново да попитаме какъв е резултатът. Дежурният полицай ни каза, че музиката се чувала от коли. Не знам има ли нормален човек, който да си пусне музиката в колата до край от 8 часа сутринта, да вика и крещи на микрофон и да прави заря около колата си. Това пак е нарушаване на обществения ред и спокойствието на гражданите. Няма значение от къде е пусната музиката - сватба на открито, кола, апартамент, къща. Крайно време е да вземете някакви мерки и да защитите болшинството граждани на квартала и града."
НДТ научи, че музиката от ромската сватба е озвучавала в събота следобяд и вечерта не само кв. "Балик", но и съседните квартали "Йовково", "Строител" и "Христо Ботев". Празнуващите освен това си организирали и заря на три пъти, която зарадвала едни, но други стреснала, тъй като пукотевицата звучала току под прозорците им.
Днес НДТ ще потърси за коментар по писмото на гражданите и общината в Добрич.
 


Сходни връзки

В "БАЛИК" ПАК ПРОПИЩЯХА ОТ РОМСКИТЕ СВАТБИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди