изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 06:02 EEST
Петър Стоянов нападна Първанов    
Политика
Бившият президент Петър Стоянов нападна настоящия държавен глава Георги Първанов по повод скандалния доклад на Европейската служба за борба с финансовите измами - ОЛАФ, в който беше замесено неговото име.


"За първи път ще си позволя да кажа следното. Президентът Георги Първанов създаде един модел в съдебната система с олигархически символ и доста далеч от европейския модел. Той е много по-близо до крайно-азиатските държави и страните от Латинска Америка, но това не е характерно за европейските държави", заяви Стоянов пред БНР, цитиран от БГНЕС.
„Проблемът не е само, че името на президента фигурира в документите на ОЛАФ, а че той именно създаде модел на правосъдна система, отдалечен от модела на европейските държави“, изтъкна Стоянов. Той подчерта, че с липсата на възможност да се търси отговорност, България се доближава до азиатските модели на правосъдна система.
„И ние не можем по стар комунистически модел да твърдим, че сме жертва на заговор от ЕС. Защото този път сме в един отбор с ЕС“, каза още Стоянов.
Той категорично заяви, че подкрепя всяка критика на опозиционните лидери към президента и министър-председателя, но призна, че днешните опозиционни лидери са актьори в сценарий, който обслужва българския олигархически модел.
„В момента е дошъл звездният час за парламентарната опозиция, но за съжаление те обслужват олигархическия модел", заяви бившият лидер на СДС.
Той наблегна на това, че ако лидерът на СДС Пламен Юруков не успее да изчисти името си до изборите, то СДС ще трябва да плаща цената за недоразуменията, в които той е въвлечен.
Всеки път когато Иван Костов атакува Първанов, последният отговаря - Иван Костов да каже за приватизацията, каза още Стоянов.
dir.bg
 


Сходни връзки

Петър Стоянов нападна Първанов | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Петър Стоянов нападна Първанов
Автор: Anonymous да 2008-07-22 @ 03:31 EEST
Осемнадесет години демокрация,осемнадесет години цирк.Боже пази народа от народни избраници.Заради простотии като такива народа му писна да гласува понеже и да гласува и да не гласува циркът си е един и сащ.То рибата се знае от къде се вмирисва,всички са маскари.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди