изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 09:15 EEST
Гари Плеър ще дава голф уроци на добруджански ученици догодина    
Спорт

Гари Плеър ще доведе семейството си на почивка по Добруджанското Черноморие. Суперлуксозен курорт от световна класа на голф игрището го нарежда сред първите 3 в Европа

“Не ходя на почивка, но за това място ще направя изключение – каза Гари Плеър миналата неделя, 13 юли, при посещението си в изгражданото по негов дизайн голф игрище “Тракийски скали” между Каварна и Балчик.



 

 

- Ще доведа семейството си да почива на тук догодина. Това място заслужава да се види и съпреживее. А голфът е велика игра, защото ни събира по най-невероятен начин. Играеш го цял живот. Във футбола и други спортове не е така. В бокса може да се случи да те боксират така, че повече никога да станеш...

Играл съм голф с какви ли не – млади и стари. Известни и неизвестни. Бедни и богати. Играх с недъгави – без ръка, без две ръце дори. С хора без един крак. Без два крака даже. Играх го дори и със сляп човек. На вързано за 5 хиляди долара. “Не става, аз виждам, ти - не”, казах му. Незрящият отвърна: “Става. Ела късно довечера на игрището ми.” И играхме. На тъмно. През нощта. При еднакви условия. И слепецът ме победи...”

Легендарният голфър се срещна на “Тракийски скали” с добруджански ученици от младежкия голф клуб “Виктор”, трениращи голф при професионалния инструктор Робин Макгар на тренировъчното игрище на Варна голф клуб в кв.”Аспарухово”. Те му дадоха страница от вестник “Сейнт Андрюс ситизън”. Британският вестник отрази посещението на младите голфъри от Добричка община в Шотландия преди 6 седмици и публикува техни снимки от срещата им с Гари Плеър миналата година на игрището “Бляксийрама” край Балчик. Големият голфър се снима с добруджанчетата и им даде автографи. Гари Плеър пожела догодина да даде уроци на младите голфъри на игрището “Тракийски скали”. Той ги посочи като пример за възможност да просперират в голфа: “Един ден те могат да бъдат като Тайгър Уудс. Зависи много от тях. Те имат тоя шанс. Кой ще бъде на върха – не се знае. Бях бедно дете и постигнах световния връх.”

Добруджанци разказаха на Гари Плеър за визитата на българската група под ръководството на Паун Станчев, кмет на с.Дончево, в Сейнт Андрюс, Дома на голфа, и за срещите си със секретаря Дънкан Уиър по развитието на голфа в света при Кралския и античен голф клуб и със Сюзън Симпсън, директор на турнирите в Женския голф съюз. Те запознаха именития спортист с големите постижения на представители на Варна голф клуб на международни първенства у нас и в чужбина.

 

 

 Гари Плеър /в средата/ с трениращи голф добруджанчета и Паун Станчев /вдясно/, кмет на с.Дончево

 

                        “Голфът ще бъде посланик на България по света”

 

 - в това увери Гари Плеър присъстващите  при  визитата си на “Тракийски скали“ на 13 юли. “Погледнете това място! Вижте тези цветове – синьо, бяло, зелено и пак синьо! - легендарният голфър посочи морето, скалите, игрището и небето и попита: - Къде сте виждали такова нещо? Колкото и пари да имате, пак не можете да създадете това богатство. И художник не може да направи тия форми и гами, както Господ ги е сътворил. Максимално запазваме природната среда и дадености. Ние само добавяме голфа към този природен шедьовър.”

Гари Плеър призна, че спи бързо, но предната нощ почти не е мигнал в очакване да види какво са направили екипите на игрището. “Догодина ще станат 300 игрища, на които съм дизайнер, но това ще бъде най-доброто. Просто Господ е дал да бъде най-доброто”, сподели знаменитият голфър след запознаване с развитието на изграждането, разположението на 18-те дупки и хотелската част на голф и спа-курорта.

“Питат ме често - коя ще е следващата голф дестинация на света – продължи Плеър. - Отвръщам им “България”. “България?!” - удивляват се те. След видяното от мен тук по Черноморието те трябва да дойдат, да видят и сами да се уверят. И ще видят, че е невъзможно да се опише с думи това чудо - да играеш всички 18 дупки с пряк просторен изглед към морето. Да голфираш и долу да чуваш плисъка на разбиващите се вълни. Невероятно е. Трудно ми е да им го опиша. Ще дойдат, ще видят и сами ще се уверят.”

Предвижда се играчи да голфират на първите 9 дупки на “Тракийски скали” още следващия сезон, а до края на 2009 г. - и на цялото игрище. На световно ниво се изгражда и хотелската част.

В голф и спа-комплекса ще бъде разположен суперлуксозният курорт CHEDI Resort. Курортът ще се състои от хотел с 60 апартамента, 30 уединени вили със собствен басейн, луксозни клубни места и над 50 апартамента с обслужване. Фирмата ще построи спа-център от 4000 кв.м. Клубната къща също ще се простре на 4000 кв.м. Плажният клуб ще бъде на площ от 2000 м.

Курортите CHEDI са дело на архитекти и дизайнери от изключителна класа. Дизайнът на курортната част в “Тракийски скали” ще бъде дело на прочутия дизайнер Жан-Мишел Гати от консултантската и дизайнерска компания Denninston в Куала Лумпур, Малайзия.

Нейни проекти са курорти и хотели по китайски острови, на Малдивите, в Маями и Ню Йорк, в Япония, Мексико, Корея, Индия, Индонезия, Оман, Египет, Швейцария, Гърция и на остров Бора-Бора във Френска Полинезия...

CHEDI се намират предимно по екзотични дестинации и места със силно голф присъствие – остров Лангкави в Малазия, остров Пукет и Чианг Май в Тайланд, в Убид Бали, в Мускат, в Милано... Дискретен лукс и стилен уют са характерни за хотелите и курортите CHEDI в цял свят.

Невероятната природа на “Тракийски скали”, просторната морска гледка и наличието на минерална вода ще превърнат курорта в предпочитано място за голф, почивка и инвестиране. Гари Плеър вижда “Тракийки скали” сред трите най-добри голф курорта в Европа.

 

 

Тексти и снимки:

 

Младежки голф клуб “Виктор”

 


Сходни връзки

Гари Плеър ще дава голф уроци на добруджански ученици догодина | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди