изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 02:22 EEST
ОТЧИТАТ ШЕСТМЕСЕЧИЕТО НА СЕСИЯ В ТЕРВЕЛ    
ОбществоЗаседание на Общинския съвет на Тервел ще се проведе на 25 юли.

Една от основните точки, залегнали в дневния ред, е отчет за изпълнението на бюджета за периода 1 януари - 30 юни 2008 г.
От планираните 2 698 843 лв. - държавна субсидия и преходен остатък от 2007 г., са усвоени 2 669 676 лв. Общото изпълнение на приходите за общински дейности през първото шестмесечие е 82 процента. Преизпълнение от 140 на сто показват данъчните приходи. Внесени са 41 процента повече от плануваните данъци върху недвижими имоти и 42 на сто повече от плануваните данъци върху транспортните средства. Преизпълнението на данъка за придобиване на имущество от дарение и по възмезден начин е 186 процента. За приходите с неданъчен характер изпълнението е 85 на сто.
По отношение на разходите отново се илюстрира тенденцията на висок дял на разходи за образование - 78,16 процента. От отчета става видно, че са изплатени 65 555 лв. от получени приходи за общински дейности за капиталови обекти. Основните са апаратура за болницата, балансово плащане за проекта "Изграждане на квалификационен център", ремонт на джамията в Тервел и др. От целевата субсидия за капиталови разходи, която се осигурява от републиканския бюджет, са изпълнени и разплатени ремонтът на ЦДГ в с Орляк, на читалището в с. Божан, изготвяне на техническа част на проект за канализацията и пречиствателната станция в Тервел и др. Общо разходваните средства от тази субсидия са 123 826 лв.
За първото шестмесечие са получени и разходвани още целеви средства за безплатен транспорт на учениците до 16-годишна възраст, за закуска на децата в начален етап на обучение, за програми за трудова заетост и др. НДТ

 


Сходни връзки

ОТЧИТАТ ШЕСТМЕСЕЧИЕТО НА СЕСИЯ В ТЕРВЕЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди