изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 12:59 EEST
* В ПО-ДОБРАТА ПРИЕМНА: БАЛЧИКЛИИ СЕ ЖАЛВАТ ЗА ОТКАЗАНА СПЕШНА ПОМОЩ    
ЗдравеВ ЦСМП в Балчик пък направиха подписка срещу подучилия ги, който многократно тормозел спешното отделение

Жалба до Министерството на здравеопазването срещу ЦСМП в Балчик са подали близките на Недка Янкова Пеана. Те посетиха и редакцията на в. "Нова добруджанска трибуна", за да разкажат за случая. По думите им, в 19.40 часа на 19 юли д-р Валентин Вълчев е отказал спешна медицинска помощ на Недка. Жената живее в Германия, където е женена, в момента е на гости на роднините си в Балчик. Посетила ЦСМП със силни стомашни болки и повръщане. Близките й разказваха, че тя има тежко заболяване, в Германия са й правени операции, тъй като е с тумор. По думите им, д-р Вълев им казал: "Сега не съм в настроение и не съм разположен да гледам болни. Елате в частния ми кабинет утре". Роднините на Недка се опитали да се свържат с директора на ЦСМП в Добрич д-р Огнян Господинов, за да се жалват от подчинения му. На тел. 150 им отговорили, че е в чужбина. Същата вечер жената била доведена в Спешно отделение на Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич. Там била прегледана и й са изписани "Деган", "Спазмалгон" и още едно лекарство. Близките на Недка недоволстват защо не й е пусната пълна кръвна картина и не е направен консулт с хирург и други специалисти. Те се притесняват, че е възможно да става дума за усложнение на операциите за тумор. Роднините се свързали с посолството на Германия у нас, откъдето ги посъветвали да се жалват в Министерството на здравеопазването. Те се заканват, че ако се наложи, ще съдят държавата в европейския съд. "Искаме д-р Вълев да бъде отстранен от работа и да му се отнемат лекарските права" - казаха близките на Недка. И допълниха, че може да се стигне и до искане на парично обезщетение.
Репортер на НДТ се свърза с д-р Валентин Вълев. Той разказа, че във въпросната вечер е бил на вратата и тръгвал за адрес, когато Недка дошла в ЦСМП. "Имахме спешен случай, бяхме получили обаждане за колабирала жена в кв. "Балик". Всичко това е записано в журнала. Тръгнахме аз и фелдшерката. Казах на жената и придружаващите я, че сме много натоварени, а нейният случай не е животозастрашаващ и да се обърне към личния си лекар" - разказа д-р Вълев. Той допълни, че са бързали и не са били информирани, че жената има тежко заболяване. Лекарят каза още, че в последствие са разбрали кой ги е подучил да се жалват от ЦСМП. "Това е мъж на име Гюнайдин от Балчик, който е асматик" - сподели д-р Вълев. И разказа, че същата вечер на тел. 150 в Добрич е подаден сигнал, че в Балчик е отказано лечение на Гюнайдин и немски гражданин, обаждането било записано в оперативния център. "Това не е вярно, Гюнайдин не е идвал в ЦСМП, има и свидетели и за това сме направили подписка от работещите в ЦСМП в Балчик" - заяви д-р Вълев. По думите му, Гюнайдин от години системно тормози центъра в Белия град. "Вдига скандали, назначава си сам лечение, иска ние да му поставяме лекарството кортизон, сипе клетви и обиди" - разказа лекарят. И допълни, че за тормоза неколкократно е информиран д-р Огнян Господинов. Когато ни поискат обяснения, ще ги дадем по каналния ред, заяви д-р Вълев. "С удоволствие ще напусна Бърза помощ, тук вече е нетърпимо да се работи" - каза той. По думите му, работещите в ЦСМП в Балчик са крайно недостатъчни за хората, които обслужват - както местните жители, така и туристите.
НДТ се свърза и с началника на Спешно отделение на МБАЛ в Добрич д-р Георги Димитров. Такова е било решението на лекаря за момента, каза той. И обясни, че в отделението решават моментния проблем и ако преценят, че няма заплаха за живота на пациента, не назначават изследвания и не търсят специалист. От там нататък нашите лекари препоръчват при какъв специалист до отидат, допълни д-р Димитров. НДТ

 


Сходни връзки

* В ПО-ДОБРАТА ПРИЕМНА: БАЛЧИКЛИИ СЕ ЖАЛВАТ ЗА ОТКАЗАНА СПЕШНА ПОМОЩ | 3 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
* В ПО-ДОБРАТА ПРИЕМНА: БАЛЧИКЛИИ СЕ ЖАЛВАТ ЗА ОТКАЗАНА СПЕШНА ПОМОЩ
Автор: Anonymous да 2008-07-24 @ 13:00 EEST

Аз също съм имала недоразумение със спешния кабинет в Балчик. Не отказват, но щом не си от града те препращат на друг лекар, но поне имат доблестта да кажат, че там в тоя кабинет се заплаща независимо дали е бебе, защото ми се е случвало да си водя внучката в тоя кабинет. С една дума навсякъде са учтиви, но вземат пари независимо че си здрвно осигурин. Забелязах, че не се особенно заинтересовани за здравето не само на възрастните, но и на децата. Това е моето мнение. Често посещавам спешния заради внучката си.

* В ПО-ДОБРАТА ПРИЕМНА: БАЛЧИКЛИИ СЕ ЖАЛВАТ ЗА ОТКАЗАНА СПЕШНА ПОМОЩ
Автор: Anonymous да 2008-07-25 @ 10:01 EEST

Спешният център / в  който и град да е/ не е място за лекуване на здравно неосигурени  цигани!!!           Работещите там, според мен са хора с много здрави нерви! Но нека, ние пациентите не забравяме, че те също имат семейства и трябва да работят в нормална обстановка, за да са пълноценноценни !!!

Браво на доктор Вълев!!!

* В ПО-ДОБРАТА ПРИЕМНА: БАЛЧИКЛИИ СЕ ЖАЛВАТ ЗА ОТКАЗАНА СПЕШНА ПОМОЩ
Автор: Anonymous да 2008-07-25 @ 16:23 EEST

Спешната помощ е за обслужване на всички граждани. Но лекарят е този, който преценя случаят дали е спешен или не. За съжаление българите още не гледат на здравето си като на ценен капитал. Карат докато накрая я докарат до спешното. А там възможностите не са неограничени.

Пък и действително личната хигиена на някои граждани хич я няма. Но с това се свиква как да е - в спешното положително са виждали по-страшни гледки от две седмици некъпан циганин.


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди