изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 16:07 EEST
"ЗЕЛЕНАТА МРЕЖА НА ДОБРУДЖА" - С ВИСОКА ОЦЕНКА ОТ МС И ФРЕНСКИ ЕКСПЕРТИ    
НовиниВ средата на миналата седмица областният управител на Добрич д-р Ердинч Хаджиев представи в столицата на заседание на МС пилотният проект на областта "Зелената мрежа на Добруджа", който е част от тунинг проекта, който изпълнява правителството.

За НДТ главният секретар на областната администрация Драгой Драгоев съобщи, че проектът на Добрич е получил изключително висока оценка. Предстои да бъде внесена официалната документация по него в Министерски съвет, след което да започне реализацията на отделни етапи от него, допълни Драгоев. Припомняме, че срокът на проекта е 12 месеца. Целта му е да се изгради екопортал, като негови бенефициенти ще бъдат както институциите по места в областта, така и инвеститорите в област Добрич и жителите на региона. "Задачата на тунинг проекта, който изпълнява правителството в тези пилотни области, сред които сме и ние, е да се види каква е координацията на различните нива - как секторната политика - в случая по отношение опазването на околната среда и водите, достига и се прилага като регионална политика, и оттам става достъпна и за обикновените хора" - поясни още Драгоев.
На екопортала, който ще бъде изграден в рамките на проекта, ще има пълна обобщена и актуализирана информация за всички защитени зони на територията на областта, данни за всички организации и институции, които имат отношение към опазването на околната среда и водите, както и зелен имейл, на който гражданите ще могат да подават сигнали за еконарушения.
 


Сходни връзки

"ЗЕЛЕНАТА МРЕЖА НА ДОБРУДЖА" - С ВИСОКА ОЦЕНКА ОТ МС И ФРЕНСКИ ЕКСПЕРТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.20 секунди