изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 03:48 EEST
ПО ТРАНСГРАНИЧЕН ПРОЕКТ ОБЩИНАТА ЩЕ КАНДИДАТСТВА ЗА РЕМОНТ НА БУЛ. "25 СЕПТЕМВРИ"    
НовиниОбщина Добрич има намерение да кандидатства с проект по грантова схема за устойчиво развитие на българо-румънския граничен район, чрез развитие на местната пътна инфраструктура.

Дейностите по схемата са фокусирани върху развитие на транспортната инфраструктура и достъпа до граничния район. Очакваният размер на финансиране е 600 000 евро. Намерението на общината в Добрич е да кандидатства за получаване на финансиране за реконструкцията на бул. "25 септември"  като се залага на това, че това е път, който е общински и е с трансграничен ефект до Румъния. Предвижда се проектът да включва участъка от Военно гробище до кръговото колело на пресечна с околовръстен път Е 29. Очаква се на следващото заседание на Общинския съвет той да даде съгласие за участие на общината с този проект. Съгласие ще се очаква и за проект "Благоустрояване на пешеходна зона и междублокови пространства в Централна градска част". С него общината ще кандидатства по оперативна програма "Регионално развитие" Предвижда се проектът да е на стойност 10 милиона лева.
 


Сходни връзки

ПО ТРАНСГРАНИЧЕН ПРОЕКТ ОБЩИНАТА ЩЕ КАНДИДАТСТВА ЗА РЕМОНТ НА БУЛ. "25 СЕПТЕМВРИ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди