изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 23:20 EEST
ОБЩИНАТА РАЗКРИВА НОВИ СОЦИАЛНИ УСЛУГИ    
НовиниОбщинските съветници ще обсъждат бъдещото функциониране на Дневен център за лица с психични разстройства и нова услуга "Център за обществена подкрепа"

Предложение община Добрич да разкрие нова социална услуга - "Дневен център за лица с психични разстройства" предстои да бъде разгледано на предстоящото заседание на Общинския съвет идната седмица. Целта е създаденият вече по проект на областния диспансер за психично здраве със стационар "Д-р П. Станчев" дневен център от следващата година да бъде делегирана от държавата дейност. Центърът бе създаден по проект "Подобряване качеството на живот на лица с тежки психични разстройства в общността", финансиран от Министерството на труда и социалната политика и програма ФАР. Капацитетът му е 50 места. В рамките на проекта той вече доказа, че е успешна формула за справяне със стигмата и подпомагане на хората с психични разстройства. Центърът е насочен основно към насърчаване на социалната интеграция на лица с тежки психични разстройства, както и за подпомагане на техните семейства. Дейностите му са насочени към подобряване на социалния им статус, повишено самочувствие и увереност, разширяване на социалните контакти, придобиване на нови знания и умения, развиване на социалните умения и адаптивност към околната среда. За да не приключи работата на дневния център с приключването на проекта, се предлага занапред той да функционира като делегираната от държавата дейност. За целта е нужно решението на общинските съветници.
Общинските съветници ще обсъждат още и определянето като делегирана от държавата дейност на Център за обществена подкрепа.Той ще се занимава с деца на възраст от 6 до 18 години със занижен родителски контрол, деца от социално слаби семейства, с ниски доходи и с лоши битови условия. Предвижда се капацитетът му да е 25 места.
Ако ОбС даде своето съгласие кметът ще трябва да направи предложение за разкриване на двата центъра пред директора на Регионална дирекция за социално подпомагане.
 


Сходни връзки

ОБЩИНАТА РАЗКРИВА НОВИ СОЦИАЛНИ УСЛУГИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди