изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 00:14 EEST
* НДТ И БЮРОТО ПО ТРУДА ИНФОРМИРАТ: ЖИВОТ И РАБОТА ВЪВ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ    
Общество

След приемането ни в ЕС можете да останете легално във Великобритания колкото пожелаете, стига да докажете, че пребивавате там като студент, самонаето лице или просто се издържате от други доходи.



 Ако желаете да се установите за повече от 3 месеца като наемни работници, Британското правителство прие нови правила, ограничаващи достъпа на ниско-квалифицирани работници по специални квоти в земеделския сектор и хранително-вкусовата промишленост. По тези схеми работниците ще могат да работят не повече от 6 месеца годишно. Квалифицираните работници ще продължат да могат да работят в Обединеното кралство ако имат разрешително за работа, за която няма подходящи кандидати от Обединеното кралство, или по правилата на Програмата за високо квалифицирани имигранти. За някои категории работа българските граждани могат да кандидатстват пред Home Office за Accession worker card без да е необходимо работодателят да кандидатства за разрешително. Ако не попадате в тези категории, процесът за разрешително за работа протича на два етапа: 1. Британският работодател кандидатства за одобрение за работа според условията за издаване на разрешително. 2. Българският гражданин трябва да кандидатства за Accession worker card. Ще можете да започнете работа само след издаването на картата, тя е за определено работно място. Ако след това искате да смените работното си място, ще трябва да получите нова карта. Ако вече имате предложение за наемане на работа, ще бъде възможно да получите карта на работещ от присъединените страни преди пътуването си до Обединеното кралство.
Пазарът на труда в Обединеното кралство е особено динамичен, свободните работни места са над 600 000, което означава, че работа може да се намери сравнително лесно. Всички работни места, рекламирани от обществените служби по заетост могат да бъдат намерени на: http://ec.europa.eu/eures/, те са означени със синьо флагче. В Обединеното кралство повечето обяви за работа се публикуват в местната преса, уебсайтове на компании, частни или обществени служби по заетост или кариерни/ трудови борси.
По време на пребиваването си можете да получите от общината списък с наемодатели, които имат евтини имоти за отдаване под наем. Можете също да намерите детайли за имоти в местния вестник или от агенции по недвижими имоти. Преди да наемете имота ще трябва да подпишете договор, който е важен правен документ, определящ вашите права и задължения. НДТ

 


Сходни връзки

* НДТ И БЮРОТО ПО ТРУДА ИНФОРМИРАТ: ЖИВОТ И РАБОТА ВЪВ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.28 секунди