изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 14:23 EEST
Фермерите заплашват и полицията    
Земеделие
Млекопроизводители заплашиха, че ако не бъде уволнен шефът на ОДП-Враца комисар Иван Сълов, ще започнат протести пред сградата на полицията.


Фермерите продължават да настояват и за оставката на шеф на на Националната ветиринарномедицинска служба Жеко Байчев.
“Снощи аз най-отговорно заявих на министъра на земеделието и храните Валери Цветанов, че докато Иван Сълов и Жеко Байчев не подадат оставки, протестите няма да спрат, дори и пари да ни бъдат отпуснати. Ако това не се случи, ние ще тръгнем към Румъния”, заяви пред Фокус Андриан Цаконски, председател на Асоциацията на млекопроизводителите. Той уточни, че днес протестите продължават в цялата страна.
„Ние вчера отстъпихме от шосето и протестът ни протичаше мирно, а полицията дойде и започнаха ексцесии. Това е недопустимо. Ние няма да отсъпим и ако трябва ще атакуваме с протести ОДП-Враца”, подчерта Цаконски, който обясни, че по негова информация действията на полицията са резултат от решения на директора Иван Сълов.
„В цялата страна се проведоха протести и нямаше проблеми, а при нас се стигна дори до арести. Ако Иван Сълов не бъде отстранен, ние по всяко време може да бъдем атакувани и да има ексцесии спрямо нас”, аргументира се Цаконски.
Той уточни, че в средя към 23:30 часа е подписал споразумението с министъра на земеделието и храните Валери Цветанов, което първоначално отказа да направи. Въпреки подписа му обаче, протестите щели да продължат.
„Споразумението като такова ни удовлетворява, но сме го подписали с условието, че продължаваме протестите, докато не започне реалното изпълнението на исканията ни. Защото още през пролетта с бившия министър Нихат Кабил подписахме едно споразумение, но бяхме излъгани, тъй като нищо не се изпълни от него”, категоричен бе кравар №1. Той лично казал на вицепремиера Меглена Плугчиева, че щом започне изпълнението на исканията, ще прекратят протестите. В споразумението са посочени исканите 60 милиона лева. dir.bg
 


Сходни връзки

Фермерите заплашват и полицията | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди