изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 20:22 EEST
Борисов отвръща на премиера    
Политика "Не е ли много смешно - и прокуратурата, и ДАНС, и МВР са подчинени на Станишев. Ако има рекетьори в ГЕРБ защо не ги е арестувал?"

Това заяви столичният кмет и неформален лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, цитиран от БЛИЦ, по повод на твърдения на премиера Сергей Станишев в интервю пред столичен всекидневник, че представители на ГЕРБ рекетират бизнесмени по места.
"И ако някой от ГЕРБ си и позволил да извърши престъпление, аз съм първият, който ще го аплодира, ако го задържи", каза Борисов. Той даде за пример как е отстранил кметицата на Илинден.
"Станишев говори така сякаш не ръководи, може би защото няма очи, след като видях кои са се построили зад него на Бузлуджа. Аз го моля, ако човек, който си е позволил от ГЕРБ да рекетира, да ми го каже, аз ще го арестувам", допълни Борисов. Той контрира и попита защо Станишев е махнал Румен Петков "и го постави на по-висок пост - за връзки с организираната престъпност, за некадърност, или за това, че арестува Маргините?"
По повод въпрос на Станишев към Борисов дали ГЕРБ ще прави коалиция с "Атака", той каза: "ГЕРБ е заявил, че ще се яви самостоятелно на избори, нито с Доган, нито с някой с друг, не ни трябват помощни колела". Станишев да каже на избирателите си дали пак с Доган ще управлява следващите четири години. Аз твърдя, че Волен Сидеров няма власт над тях, заяви Борисов. Той каза още, че предсрочните избори в страната са задължителни, "след катастрофата, в която ни е вкарал Станишев". По повод на обвиненията на Станишев за ужасната икономическа програма на ГЕРБ, Борисов каза: "Икономическата програма я преписаха от нас, тя стои на сайта на ГЕРБ, гледат я и водещи експерти. ГЕРБ ще има такъв финансов министър, който е човек със световно доверие".
Кредитният рейтинг на София се е вдигнал два пъти, а всички твои рейтинги, Станишев, са се сринали, сочи Стандарт енд пуърс, заяви Борисов. Той се оплака, че едва от половин година реално управлява София, "защото работихме с чужд парламент, а Станишев не би работил и един ден така. Просто наглее", каза Борисов. Меглена Плугчиева похвали и водния цикъл, и метрото, и завода за отпадъци, проекти, които все ние правим. Спряха заменките в София, ремонтират се булевради и улици. Изгоних Румен-Вълка и до края на август в сметоизвозването ще има нов оператор. Продължава строителството на метрото. Отворих Суходол и спрях престъпното балиране, забележителните сгради са осветени. Всички преди това реституираха детски градини, а аз откривам нови. Над 50 милиона отиват за ремонти на училища и на здравни заведения, похвали се Борисов. Междувременно самият Станишев отговори на отговора на софийския кмет. "Вероятно г-н Борисов все не може да се отърси от амплоато си на полицай и не знае, че премиерът не се занимава с полицейска работа", каза пред “Фокус” министър-председателят. „Сещам се също, че софиянци така и не разбраха какво е свършил кметът за вече втория си мандат, освен да го докарва на приказки – какви пътища бил построил, как се е оправил с боклука – все неща, за които неведнъж поиска и получи помощ, и пари от държавата. И не е нужно да ме призовава към арести, защото определено има кой да се занимава с тези неща в държавата и каквото трябва да бъде разследвано, ще бъде”, допълни премиерът. dir.bg
 


Сходни връзки

Борисов отвръща на премиера | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди