изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 23:59 EEST
ЕКОПАК ОРГАНИЗИРА СЕМЕЕН ЕКОПРАЗНИК В КАВАРНА    
ЕкологияУти Бъчваров ще готви на площада в морския град

В понеделник от 18 часа на площада пред читалището в Каварна ще се проведе семеен екопразник за разделно събиране на опаковки, съобщават от пресцентъра на ЕКОПАК. Спектакълът е част от турнето на пътуващите екипи на ЕКОПАК в 90 общини-партньори, като в това число е включена и община Каварна. Шоуто се провежда в рамките на кампанията „Бъди модерен! Събирай разделно!”, която стартира през април в цялата страна, съобщават още от ЕКОПАК. Нейната цел е да мотивира хората да разделят отпадъците и да допринесат за чистотата и благосъстоянието на своя град. За събраните количества годни за рециклиране отпадъци от опаковки в трите цветни контейнера ЕКОПАК ще направи подобрения в градската среда по определена схема: за всеки тон събрани хартиени опаковки – ще бъдат дарени 13 дървета на общината; за всеки тон събрани стъклени опаковки – ще бъдат реновирани улични лампи; за всеки тон събрани пластмасови/метални опаковки  – ще бъдат предоставени eнергоспестяващи лампи за детска градина или училище.
В шоуто специално участие ще вземе и кулинарният спец, познат от малкия екран, Ути Бъчваров. Организаторите обещават много емоции и веселие. Цели семейства, приятели, роднини или само познати ще играят, ще се забавляват и ще печелят награди заедно. Хората, които донесат празни опаковки и ги изхвърлят разделно в трите цветни контейнера на ЕКОПАК /син – за хартиени и картонени опаковки, жълт – за пластмаса и метал и зелен – за стъкло/, ще получат подарък-изненада. Всички присъстващи ще се включат в томболата за голямата награда на ЕКОПАК - контейнер за разделно събиране у дома.
 


Сходни връзки

ЕКОПАК ОРГАНИЗИРА СЕМЕЕН ЕКОПРАЗНИК В КАВАРНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.39 секунди