изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 05:52 EEST
БРОДУЕЙ И ЕВРОВИЗИЯ СИ ДАВАТ СРЕЩА НА "ТРИКСИ" В БАЛЧИК    
КултураБeлият град за втори път е домакин на международния детски фестивал на изкуствата “Трикси”

В събота в Балчик за втора поредна година ще се открие официално международният детски фестивал на изкуствата “Трикси”, съобщиха от пресслужбата на морското кметство. Фестът се организира от арт център „Стринджендо” и община Балчик и се провежда под патронажа на Министерство на културата на България. Макар и с такава млада възраст, фестивалът е изключително популярен и тази година в него ще участват млади таланти от цял свят - България, Русия, Украйна, Беларус, Латвия, Полша, Румъния, САЩ, Канада, Израел, Италия, Франция,  Гърция, Турция, Унгария, Грузия, Сърбия и Сирия. Фестивалът включва конкурсна програма по раздели и концерти в Балчик, Добрич и Албена. В рамките на десет дни децата могат да посетят майсторски класове по интереси, да разгледат красиви кътчета от страната ни, както и да се включат в много развлекателни инициативи. По време на концертите жителите и гостите на градове, където участниците във феста ще се представят, ще успеят да се насладят на феерията от багри, танци и звуци. Малките художници ще запечатат на своите платна морето, Двореца, фестивалните дни.
За това, колко авторитетна е проявата, говори и фактът, че отвъд океана Америка изпраща изпълнител, който участва вече в постановки на Бродуей. Балтийската държава Латвия пък ще бъде представена от миналогодишната си представителка на детската Евровизия, Израел ще се включи с водещи танцови колективи, Украйна – със солисти на духовия оркестър на Двореца на децата в Киев. Много силни гласове пристигат от Румъния, Русия и Полша, великолепни танцьори от  Гърция, Италия, Франция, Сърбия  и Унгария. В рамките на фестивала пратениците на Русия ще изнесат самостоятелен концерт, посветен на годината на Русия в България.
Тържественото откриване на фестивала ще бъде на 16 август - с  шествие по крайбрежната алея, концерт на Духовия оркестър на Национално училище по изкуствата „Добри Христов” – Варна, мажоретки, фолклорна танцова студия „Добруджа” - със спектакъла „Фолклорна магия”. Поканени са и миналогодишни носители на Гран при и първи награди, които ще предадат щафетата на участниците във второто издание на международния фестивал.
Финалният концерт и награждаването ще бъдат на 23 август в Балчик, а гала-концертът на лауреатите ще се състои на 24 август във вариете-театър “Албена”.
 


Сходни връзки

БРОДУЕЙ И ЕВРОВИЗИЯ СИ ДАВАТ СРЕЩА НА "ТРИКСИ" В БАЛЧИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди