изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 15:07 EEST
Атакисти причакаха Станишев пред РПУ    
Новини
Симпатизанти на "Атака" окупираха днес столичното Трето РПУ, където са на посещение премиерът Сергей Станишев и вътрешният министър Михаил Миков.


Двамата бяха посрещнати от началника на районното управление, където ще направят оглед на сградата и ще проверят какви са възможностите за подобряване на работата на служителите. След края на обиколката се очаква премиерът и вътрешният министър да дадат кратки изявления.
На влизане обаче те бяха неприятно изненадани от представители на „Атака”, начело с лидера им Волен Сидеров и дясната му ръка Павел Шопов, предаде Фокус.
Атакистите, макар и само 10-15 души, носеха плакати с надписи „Станишев, извини се на внука на Радой Ралин, че твоята полиция го преби”, „Станишев, знае ли ПЕС, че биеш евродепутати”, „Миков, кога ще уволниш биячите от МВР”.
Причината да "атакуват" премиера и министъра е инцидентът, при който по време на протест на "Атака" бяха задържани няколко души, сред които и евродепутатът от партията Димитър Стоянов. Той е син на съпругата на Сидеров - Капка от първия й брак със сина на Радой Ралин - Кин Стоянов. След случилото се Димитър Стоянов си извади медицинско свидетелство, който показва, че е бил бит. (Виж линка)
След като Станишев и Миков излязоха от 3-то РПУ, разговаряха с Волен Сидеров и другият евродепутат от "Атака" Слави Бинев. „Пребихте внука на най-големия български дисидент, с това ли се гордеете?“, попита Сидеров, цитиран от БГНЕС. Миков отговори, че вчера в "Атака" би трябвало да е получено писмо, в което са резултатите от проверката на инспектората към МВР. Вътрешният министър каза, че в хода на тази проверка са констатирани определени нередности и материалите са предадени на прокуратурата. „Ако има полицейско насилие, наказани ще има, но нека първо да се произнесе прокуратурата“, заяви министърът.
Сидеров отрече да е получавал писмо и посочи, че всеки ден звъни в МВР, за да пита за резултатите от тази проверка. Той отбеляза, че в последните 50 г. не е бит евродепутат и това е прецедент в историята на европарламента. По този повод премиерът репликира, че българските евродепутати също трябва да спазват реда и закона както и да не заплашват полицаите. Сергей Станишев бе категоричен, че МВР няма за какво да се извинява на "Атака", преди да има съдебно решение по случая. dir.bg
 


Сходни връзки

Атакисти причакаха Станишев пред РПУ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди