изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 13:51 EEST
БАЛЧИК ЩЕ ИСКА КРЕДИТ ЗА БОЛНИЦАТА СИ    
НовиниОбщина Балчик да поиска кредитиране от фонд "Енергийна ефективност" за финансиране на проект, свързан с въвеждане на енергоспестяващи мерки в Многопрофилната болница за активно лечение, реши днес - на редовно заседание Общинският съвет в Белия град, съобщиха от пресслужбата.

Максималният размер на дълга, който ще се поеме от фонда, е 700 хил. лв.. Разликата до 928 204 лева, необходими за извършване на саниране на болницата, ще се осигури от общината чрез собствени средства. Кредитът не се счита за общински дълг, подчерта в изложението си кметът Николай Ангелов и заяви, че ще се направи необходимото, за да може финансовите разходи да се покрият със средства от Европейските фондове. Съветниците решиха още общинското дружество "БКС" да бъде оператор на експлоатацията на пречиствателната станция в Белия град. Изграждащото се в момента съоръжение за отвеждане и пречистване на отпадните води се финансира от програма ИСПА на Европейския съюз, мярка "Интегрирано управление на водите на гр.Балчик". При последния извършен мониторинг по изпълнение на споразумението Община Балчик получи отлична оценка. Вчера пред журналисти кметът Н. Ангелов обяви, че има уверението лично от министерството, че средствата няма да бъдат спрени за реализацията на проекта в Балчик и не без гордост припомни, че една от отличните оценки по проекти по ИСПА е именно за Балчик. По негово предложение съветниците гласуваха Андриан Андреев - треньор на спортен клуб по лека атлетика "Черно море 2005" и Здравко Димитров - балкански шампион в дисциплината хвърляне на чук, да бъдат наградени с по 1000 лева. По време на обсъждането кметът Николай Ангелов изтъкна постигнатите високи резултати на балчишките атлети и завоюваните от началото на годината до сега 10 златни, 12 сребърни и 2 бронзови медала от състезания у нас и в чужбина. На провелата се Балканиада в турския град Бурса през месец юли 17-годишният Здравко Димитров изпрати уреда на 62.15 м, като подобри и републиканския рекорд с 3.11 м.
 


Сходни връзки

БАЛЧИК ЩЕ ИСКА КРЕДИТ ЗА БОЛНИЦАТА СИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди