изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 04:04 EEST
ЗАСИЛЕН ИНТЕРЕС ЗА ДОБИВ НА ВЯТЪРНА ЕНЕРГИЯ В КРУШАРСКО    
НовиниИзследванията сочели, че цялата територия на общината е подходяща за монтиране на ветрогенератори

Все по-голям интерес към изграждане на ветрогенератори в община Крушари отчитат в кметството. Причината - изследванията сочели, че цялата територия на общината предлага отлични възможности за този вид възобновяеми източници на енергия, а не както досега се считаше, само част от нея. Това каза за НДТ кметът на Крушари Добри Стефанов.
НДТ разбра, че най-напреднала в процедурите по изграждане на вятърни централи е компанията, свързана с бившия депутат от ДПС от Добрич Максим Димов, "Болкан Енерджи". Тя е получила и статут като "първи клас инвеститор", каза Д. Стефанов. Намеренията на компанията са да изгради два ветрогенераторни парка в района между Крушари и село Росица. Там те предвиждат да издигнат 87 ветрогенератора. Вече е извършена промяна на предназначението на земята, където те ще се монтират, каза още кметът.  
Както НДТ вече писа, "Болкан енерджи" възнамерява да инвестира над 120 млн. евро в изграждането на вятърен парк в Крушарско, край с. Добрин с мощност 200 мВ. Паркът ще бъде върху 7000. Строителството му ще започне в началото на 2009 г. и ще продължи година. Предвижда се вятърният парк да бъде пуснат в експлоатация през март 2010 г. Първоначално ще бъдат монтирани 35 генератора с мощност по 2.3 мВ - върху терени, които са собственост на дружеството. Годишното производство на енергия от тях ще е 169 хил. кВтч. На втория етап от проекта ще бъдат монтирани още 53 перки с обща мощност 119 мВ, които годишно ще произвеждат по 420 хил. кВтч електроенергия.
 


Сходни връзки

ЗАСИЛЕН ИНТЕРЕС ЗА ДОБИВ НА ВЯТЪРНА ЕНЕРГИЯ В КРУШАРСКО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди