изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 07:04 EEST
ПОДГОТВЯТ ДЕСЕТИЯ ДОБРУДЖАНСКИ ФОЛКЛОРЕН СЪБОР    
НовиниЗа десети пореден път тази година в Генерал Тошево ще се проведе Добруджански фолклорен събор. Той ще се открие на 30 август от 10 часа в ремонтирания летен театър.

В него ще участват изпълнители от цялата страна. За участие са поканени и формации от румънския град Мангалия. Идеята на организаторите е да се представи добруджанският фолклор от двете страни на границата.
Същия ден, но в 11 часа, ще бъде открита и ремонтираната сграда на читалището в града. Това ще стане с постановката на детска театрална студия "Зорница" от Добрич под ръководството на Ема Георгиева. Формацията е носител на диплом за майсторски клас. Идеята е първите, които ще се представят в обновената сграда, да са именно деца. Те ще играят спектакъла "Приказки от календара". Ще участват и деца от школите към читалището в Ген. Тошево. В 18 часа на сцената на читалището ще се представи драматичен театър "Йордан Йовков" от Добрич с постановката по Йордан Йовков "Милионерът".
 


Сходни връзки

ПОДГОТВЯТ ДЕСЕТИЯ ДОБРУДЖАНСКИ ФОЛКЛОРЕН СЪБОР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди