изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 02:15 EEST
"ПОДВИЖНАТА КЛАСНА СТАЯ" ГОСТУВА В АЛБЕНА    
Новини"Подвижната класна стая" за проблемите на климата и използването на енергия, организирана от Представителството на Европейската комисия в България и фондация "Тайм-Екопроекти", посети Албена в събота.

Надуваемият балон с диаметър 7 метра бе инсталиран между сградата на управлението и хотел "Добруджа".
Черноморската обиколка на "Подвижната класна стая" под мотото "Вие контролирате изменението на климата" приключи във Варна вчера. Инициативата стартира на 11 август 2008 г. в Поморие и гостува на 12 август 2008 г. в Бургас и на 13 август 2008 г. в Несебър.
Кампанията е част от общата европейска инициатива "Направи промяна"  - за повишаване на обществената осведоменост относно изменението на климата и ефективното потребление на енергия. Тя разяснява по какъв начин чрез дребни промени в ежедневните ни навици всеки от нас може да съдейства за намаляване на глобалните климатични промени. Чрез интерактивни игри, награди и занимателни презентации инициативата е насочена основно към децата и младите хора. За възрастните са предвидени информационни материали и дискусии на място.
В рамките на кампанията бяха обсъждани теми като получаването на енергия, зависимостта ни от слънчевата енергия, черпенето на енергия от неустойчиви източници, ефективното енергопотребление.
 


Сходни връзки

"ПОДВИЖНАТА КЛАСНА СТАЯ" ГОСТУВА В АЛБЕНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди