изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 13:33 EEST
ЗАМ.-ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ПОИСКА ОСТАВКАТА НА КМЕТА НА ДОБРИЧ    
ПолитикаЗа това настоява пред лидера на ПП ГЕРБ  Бойко Борисов и областния председател на партията и председател на Общинския съвет Румен Иванов Владимир Калчев в Отворено писмо до медиите

Да бъде поискана оставката на кмета на Добрич Детелина Николова и в града да се проведат предсрочни избори за кмет. За това настоява в отворено писмо до лидера на ПП ГЕРБ Бойко Борисов и до председателя на областното ръководство на партията и председател на Общинския съвет Румен Иванов зам.-областният управител Владимир Калчев. Той пише, че  иска това в качеството си на представляващ БСП-Добрич на "Местни избори-2007". Поводът е решението на Районния съд в Добрич, който осъди на глоба двама за купуване на 17 гласа в ромския квартал на града.  
В. Калчев припомня, че в град Добрич  ПП ГЕРБ постигна един от най високите изборни резултати в страната, като Детелина Николова бе избрана за кмет на Общината на първи тур с 22 961 гласа  или  над 60 % от гласовете.
   "Ние загубихме, Вие спечелихте. Аз загубих доверието на партията и поех вината за тази загуба. ГЕРБ успя, но се оказа, че успехът Ви има цена  50 лв., плюс торбичка с продукти или кофа за смет за всеки глас, видно от материалите по делото. Не е нормално обществото, а и Вие, г-н Борисов, да се  съгласим с подобно политическо поведение на ГЕРБ в Добрич, след като в доклада на ЕК купуването на гласове по време на избори  се нарича "корупция на местните власти". Кой и как ще понесе политическата  и морална отговорност за този позор - корумпирането на един град от  хора, които са работели за каузата  ГЕРБ, за Вашата кауза", се казва още в откритото писмо. То завършва с думите: "Убеден съм, че като партия, която  управлява Община Добрич с абсолютно мнозинство и желае да управлява България, няма да преглътнете тези престъпни и позорящи Ви факти с аргумента "Целта оправдава средствата". Предлагам Ви да поискаме оставката  на госпожа  Детелина Николова - избрана за Кмет на Добрич чрез "купуване на гласове" - един нечестен начин, и след това да се проведат честни и открити предсрочни избори за Кмет  на Добрич. 
Пред журналисти Владимир Калчев обясни, че след произнасянето на Окръжен съд - Добрич по обжалването на наложеното от първата инстанция наказание на Славчо Иванов, той ще внесе иск за подновяване на делото за касиране на изборите в Добрич.
 


Сходни връзки

ЗАМ.-ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ПОИСКА ОСТАВКАТА НА КМЕТА НА ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди