изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 00:15 EEST
Взривиха два бара в София, няколко души са ранени    
Ред и сигурност
Два взрива избухнаха снощи в София, няма загинали, но няколко души, сред които и бременна жена, са ранени.


Едното взривно устройство е избухнало на ул. "Урвич" до блок 129, където се намира заведението "Казабланка", а другото - на ъгъла на улиците "Здраве" и "Милосърдие", където е заведението "Пантера", съобщи БТА.
В "Казабланка" са пострадали 30-годишният Мустафа Еминов и 55-годишният Емил Красимиров. В "Пантера" най-тежко е пострадал 36-годишният Борислав Николов, за който се предполага, че е собственик или управител на заведението. Бомбата е избухнала на първия етаж вътре в бара. Откъснати са стъпалата на двата крака на Николов. Ампутиран е десният му крак до коляното. Лекарите в Пирогов смятат, че не е добро състоянието и на левия крак. Пациентът е с голяма рана в лявата гръдна половина. След медицинската интервенция той е в Централната реанимация в състояние на изкуствена кома и с опасност за живота.
Още един мъж и две жени са приети в "Пирогов" след избухването взривните устройства, съобщи дежурният лекар в института Антоний Филипов. Мъжът е с много силно увредено зрение и може да го загуби. Той има и лицева травма и вече е преместен в ИСУЛ. Двете жени са с по-леки травми, прегледани са и няма да бъдат настанявани в лечебното заведение.
Очевидци, живеещи близо до заведението "Пантера", казаха, че са чули силен гръм, след което в целия квартал се е усетила силна миризма. По думите им друг път подобен инцидент в заведението не е имало. Според живеещи до "Казабланка", там се предлагали сексуслуги.
В заведението днес бе и главният комисар на МВР Павлин Димитров. Той заяви, че според него има връзка между двата взрива и потвърди, че и в двата случая става въпрос за публични домове.Т ой каза, че в разстояние от няколко минути в полицията са получени сигналите за двата взрива. Според него става въпрос за разчистване на сметки и конкуренция в този бизнес, които са и обичайните причини за подобни актове. Димитров допълни, че извършителите нямат отношение към конфликта, тъй като те не са същите лица, които са направили бомбите. Едната от тях е била поставена на прозореца на приземния етаж, а другата - на входа на заведението. По информация на столичната дирекция на МВР взривът пред “Казабланка” е с мощност около 200 грама тротилов еквивалент. Днес предстои извършването на втори оглед, районите са отцепени от полиция.Директорът на столичната полиция Николай Янев също посети обектите.
Всички знаят, че проституцията я има, но не се прави закон, за да се регламентира, каза столичният кмет Бойко Борисов при пристигането си пред "Казабланка". Той припомни, че отдавна подкрепя създаването на закон за проституцията. Столичният кмет добави, че три атентата за една седмица вече са много. Според него ситуацията в цялата страна е извън контрол.
dir.bg
 


Сходни връзки

Взривиха два бара в София, няколко души са ранени | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.48 секунди