изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 18:21 EEST
СЛЯПО-ГЛУХИТЕ ОТ ДОБРИЧ ОБРАХА МЕДАЛИТЕ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПРАЗНИК    
НовиниПредставители на териториалната съюзна организация на сляпо-глухите в Добрич обра първите места и медалите на провелия се през миналата седмица във Варна Европейски празник на хората с двойни сензорни увреждания. В него организацията от Добрич бе представена от групата за стари градски песни "Антица", групата за автентичен фолклор и дуетите Мария Андреева и Гинка Русева, и Стоян Добрев и Мария Андреева, както и с десет състезатели.

 Равносметката е първи места за всички изпълнители на художествено творчество, които донесоха в Добрич статуетки и грамоти, както и признанието на журито, че са го просълзили със своите изпълнения. Особено с представянето на автентичния обичай Лазаруване. Всички те се връщат и с безброй покани за участия. "Поканите буквално ни засипват отвсякъде", коментира за НДТ председателят на организацията Калинка Ковачева. Тя изрази благодарност към ръководителя на ансамбъл "Добруджа" Стоян Господинов, който е бил консултант на техните изпълнения, към ръководителите на група "Антица" Мария Паскалева, и на групата за автентичен фолклор - Иванка Кирова. 
Равносметката от участието на състезателите в различните дисциплини е: десет състезатели - 22 медала - пет златни, шест сребърни и 11 бронзови.
Калинка Ковачева е завоювала златен и два сребърни медала, Трифон Лазаров - златен и два сребърни, София Ганчева - златен, сребърен и два бронзови, Марийка Атанасова - златен, сребърен и бронзов, Руска Ангелова - златен и три сребърни, Александър Александров - два бронзови, Валя Нешева - бронзов, Гинка Русева - бронзов, а 80-годишната Стоянка Миланова е заслужила три четвърти места и донесла точни на националния отбор. Така в крайното класиране отборът на България, в който участваха и състезателите от Добрич, е спечелил първо място, следван от Русия и Норвегия.
К. Ковачева изразява благодарност още на община град Добрич, на Пламен Папазов за подготовката на спортистите и на шофьора от "Тролейбусен транспорт" Тодор Стоев.
 


Сходни връзки

СЛЯПО-ГЛУХИТЕ ОТ ДОБРИЧ ОБРАХА МЕДАЛИТЕ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПРАЗНИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди