изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 16:51 EEST
Коце Маца набъркан в далавери с Държавния резерв    
Ред и сигурност
Арестуваният на гръцката граница президент на футболен клуб "Беласица" Костадин Хаджииванов е съдружник на скандалния бизнесмен Мирчо Петков-Мирчо Циганина, който бе разследван за източване на Държавния резерв от парламентарната комисия "Антиимафия".


Коце Маца и Мирчо Циганина държат по 25% от софийското акционерно дружество "Хемус консулт", показва проверка на БГНЕС в съдебно-правните регистри. Предметът на дейност на дружеството е "консултации по стопанска дейност и управление".
Арестуваният от Интерпол петрички бизнесмен има общо бизнес с Петков в още една фирма, чието име фигурира в парламентарната анкетна комисия, установила кражби на суровини и материали то Държавния резерв. "Алтаир 97" ООД търгува на едро с хранителни стоки. Според бившия директор на резерва Димитър Димитров, през 2004 г. по време на среща с руски партньори, Петков им обяснява, че чрез "Алтаир" е плащал милиони левове за партии, политици и магистрати. Срещата е протоколирана по искане на руснаците, на които съдружникът на Коце Маца все още дължи милиони. От документа става ясно, че Петков и Хаджииванов са направили оборот от 50 млн. лв. от продажба на 43 500 т дизел и 80 250 т зърно от резерва. Като доказателство предоставя куп договори, сключени с Държавния резерв, за гориво около 50 000 тона, за зърно 120 000 тона и за получаването на пари от неговите фирми като ЕТ "Нитти - Йонита Цакова", "БГ Снакс", "Акома" и други.
Мирчо Петков е подсъдим по дело за далаверите в резерва. Като обвиняем е привлечен и бившият директор на Държавния резерв Станислав Копаров, който пък е съпруг на зам.-министъра на регионалното развитие Искра Михайлова.
Костадин Хаджииванов ще бъде екстрадиран в Германия, където се води дело за контрабанда на 450 000 мастърбокса цигари още през 90-те години, за която се твърди, че той е организирал. Екстрадирането ще стане най-вероятно до края на седмицата, съобщава пред в. "Стандарт" адвокатът му Иво Стефанов. Той твърди, че няма никакви доказателства, че клиентът му е участвал в контрабандата. dir.bg
 


Сходни връзки

Коце Маца набъркан в далавери с Държавния резерв | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди