изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 23:55 EEST
14 ДОБРИЧЛИЙКИ ПОВЕЖДАТ БОРБА З БЕЗПЛОДИЕТО С ПСИХОЛОГИЧЕСКА РАБОТА    
Здраве

Днес в Добрич стартира работата в група, изградена по  Националната програма за социално и психологическо адаптиране на двойки с репродуктивни проблеми на фондация "Искам бебе". Това съобщи за НДТ председателят на УС на организацията Радина Велчева.



Добрич е осмият град в страната, в който се изгражда такава група, но е единственият, в който дейността се финансира от общината.
В групата вече са се включили 14 жени, това могат да сторят и други, но до третата сесия. Работата ще се ръководи от психолога Камелия Калчева. Срещите ще се провеждат в зала на ДКЦ  II в Добрич, предоставена за безвъзмездно ползване от ръководството на лечебното заведение. Вероятно събиранията на групата ще са всяка седмица, но това ще решат самите участници в нея, обясни Радина Велчева. Предвидени са 12 сесии. Психологическата терапия ще се състои основно в споделяне в групата, обясни председателят на фондация "Искам бебе".
Европейски изследвания сочат, че успеваемостта на инвитро се повишава с 30 процента ако се комбинира с психологическа помощ, съобщи Радина Велчева. Тя обясни, че в западните държави при лечението на безплодие се използва комплексният подход, в екипа са включени гинеколог, ембриолог и психолог. НДТ
 


Сходни връзки

14 ДОБРИЧЛИЙКИ ПОВЕЖДАТ БОРБА З БЕЗПЛОДИЕТО С ПСИХОЛОГИЧЕСКА РАБОТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди