изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-02 @ 03:10 EEST
МОН ще въвежда оценки за поведение    
Образование Варна. Тристепенни оценки на поведение обмислят от просветното ведомство във връзка с дисциплината в училище, каза пред журналисти заместник-министърът на образованието и науката Кирчо Атанасов, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Атанасов обясни, че тези оценки няма да влияят на оценките по различните предмети.


Трите оценки за поведение, които се обсъждат в момента, са за примерно, добро и незадоволително. „При намалено поведение на отличния ученик ще му се отнема правото на стипендия”, заяви Атаносов. Той допълни, че учениците, които имат незадоволително поведение ще полагат обществено полезен труд в училище като например – бърсане на прах в библиотеките, почистване на училищния двор и т.н. Въвеждането на оценката за поведение е част от мерките за решаване на проблема с училищната дисциплина.
Заместник-министърът на образованието бе категоричен, че въпросната оценка за поведение, както и глобите за родители, са необходими с цел задържане на децата в училище и изпълнение на конституционното им право на образование до 16-годишна възраст.
Десислава АНТОВА
 


Сходни връзки

МОН ще въвежда оценки за поведение | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди